Έναρξη Μελικιώτικου Καρναβαλιού με την θεατρική παράσταση «Αν μπορείς κλέψε περισσότερο»

Η θεατρική ομάδα «Ελπίδα» παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία «Αν μπορείς κλέψε περισσότερο!», την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης.

Διοργάνωση:

Δήμος Αλεξάνδρειας
Κ.Ε.Δ.Α.
Δημοτική Κοινότητα Μελίκης
Σύλλογος Γυναικών Μελίκης

Θεατρική ομάδα «Ελπίδα»

Το θέατρο αποτελεί το μοναδικό φάρο γνώσης, αφύπνισης, κριτικής και ουσιαστικά το τελευταίο καταφύγιο της σκέψης στη θολή πορεία μας, μέσα σε εποχές σκοτεινές και δυσνόητες. Με βάση  αυτά τα λόγια του θεατρικού συγγραφέα Tandasi Susuki αποφάσισαν κάποια άτομα να δημιουργήσουν μια  θεατρική ομάδα. Σκέφτηκαν ότι με το  θέατρο μπορούν να εκφράσουν καλύτερα εκείνα που αλλιώς θα έμεναν να ανέκφραστα. Να χαρίσουν χαμόγελα και ελπίδα, αλλά και να διδάξουν. Με οδηγό την αγάπη για το θέατρο, αλλά και την αγάπη για τις ευαίσθητες Κοινωνικές ομάδες και κυρίως τα παιδιά η θεατρική ομάδα τον ελεύθερο χρόνο της δίνει το στίγμα της προσφοράς και της γενναιοδωρίας μέσα από τις θεατρικές της παραστάσεις. Γι’ αυτό όλα τα έσοδα  των παραστάσεων δίνονται σε διάφορες ομάδες και συλλόγους χωρίς να κρατάει τίποτα ούτε για τα πιο απλά της έξοδα. Γιατί γενναιοδωρία σημαίνει η δύναμη του προσφέρω. Εξάλλου αυτό που αξίζει περισσότερο είναι όχι εκείνο που παίρνεις, αλλά εκείνο που δίνεις.

Δόθηκαν παραστάσεις για το «Χαμόγελο του παιδιού», τη «Λάμψη» το «Σύλλογο Γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό η Αλκυόνη στη Δράμα, το σύλλογο «Μέριμνα Ζωής», τις άπορες οικογένειες του Δήμου Παύλου Μελά, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κομοτηνής, το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελ-Κορδελιού, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών & Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση για το «Βηματίζω» το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία του νομού Κιλκίς & το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η θεατρική ομάδα έχει ανεβάσει με πολλή μεγάλη επιτυχία το «Αγαπητέ Θεέ» του Εμμάνουελ Σμιτ. Το έργο «Η Γελάδα» του Ναζίμ Χικμέτ και σήμερα σας παρουσιάζει την παράσταση «Αν μπορείς κλέψε περισσότερο» ένα έργο τόσο διαχρονικό κι επίκαιρο όσο ποτέ.