Άρεσε και χειροκροτήθηκε η "Λυσιστράτη" (φωτογραφίες & video)

lisistrati veria

Την κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, παρακολούθησε το Βεροιώτικο κοινό την Τρίτη. Οι εξαιρετικές ερμηνείες προσέφεραν γέλιο και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Μοναδική η ερμηνεία του Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία Ψολιάδη, πολύ καλή η Μαρία Καβογιάννη στον ρόλο της Λυσιστράτης.

Άρεσαν ο Αντώνης Λουδάρος στον ρόλο του Προβόλου, η Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, η Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη και η Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ.

Εκτός από το κωμικά στοιχεία, η παράσταση στέλνει μηνύματα ειρήνης και σε κάποιο σημείο της ασκεί κριτική στο πολιτικό προσωπικό που οδήγησε την χώρα στην κρίση.

Η μετάφραση και η απόδοση ήταν του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου.

Έπαιξαν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Λίγα λόγια για το έργο

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.