Συναυλία με τους «Βojan Ristić Brass Band» στη Νάουσα

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2020» παρουσιάζει το μουσικό σύνολο «Βojan Ristić Brass Band», τα χάλκινα των Βαλκανίων, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μια αυθεντική μπάντα πνευστών από τα Βαλκάνια έρχεται στη Νάουσα για μία και μόνη συναυλία. H μπάντα, που ιδρύθηκε το 2004 από τον Bojan Ristić, μεταφέρει, μέσα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της σε πολλές χώρες, τη μεγάλη μουσική παράδοση των ήχων και των ρυθμών των Ρομά της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και στην Ευρώπη μπροστά σε χιλιάδες θεατές, έχει πέντε επιτυχημένες δισκογραφικές παρουσίες, ενώ έχει διακριθεί δύο φορές σε διαφορετικές κατηγορίες και έχει κερδίσει επανειλημμένα το βραβείο καλύτερης ορχήστρας του Φεστιβάλ για Μπάντες Χάλκινων Πνευστών της Γκούτσα στη Σερβία, μίας από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις για χάλκινα στην Ευρώπη.

Μια γεμάτη ενέργεια μίξη των παραδοσιακών chockers και των βαλκανικών ρυθμών, με γοητευτικές επιρροές από σουίνγκ και φανκ, λάτιν και τζαζ, έτσι όπως τη γνωρίσαμε κάποτε στις μουσικές του Μπρέγκοβιτς και τις ταινίες του Κουστουρίτσα.