Την ιστορία της μουσικής παρουσίασαν οι μαθητές του Little Piano School (φωτογραφίες)

Η εκδήλωση του Little Piano School με τίτλο «Η μουσική και η ιστορία της» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές – μαθήτριες του μουσικού εργαστηρίου παρουσίασαν μία εντυπωσιακή μουσικοχοροθεατρική παράσταση, που ετοίμασαν με πολύ μεράκι κι αγάπη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η υπεύθυνη του Little Piano School Άννα Αφεντούλη, λέγοντας ότι αυτή η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην αγάπη και στους γονείς της, που της έδωσαν πολύ αγάπη, ώστε να μπορεί κι αυτή με την σειρά της να τη δίνει στους μαθητές της.

Οι θεατές παρακολούθησαν τα στάδια της μουσικής. Πώς γεννήθηκε και πως εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια, ποιος είναι ο ρόλος της στην έκφραση των ανθρώπων κ.α.

Από την εποχή των σπηλαίων και τον πρώτο άνθρωπο, στην αρχαία Κίνα, στον κλασικισμό, τον ρομαντισμό, στην αρχαία Ελλάδα, στο μπαρόκ, στον ιμπρεσιονισμό, στο ροκ έως και το σήμερα.

Συγκινητική στιγμή για πολλούς γονείς ήταν όταν είδα σε προβολή βίντεο, στιγμιότυπα από τα μαθήματα που γίνονται με τα παιδιά τους στη σχολή.

Παιδιά που ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία τα μαθήματα μουσικής και πλέον έχουν φτάσει στην ηλικία της εφηβείας.

Όλοι οι μαθητές, ανεξαιρέτως ηλικίας, ανταποκρίθηκαν άψογα σε αυτό το εγχείρημα, αφού ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος και μάλιστα δεν είχαν κάνει πρόβα.

Φυσικά στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα, αφού ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους.

Διδασκαλία – Επιμέλεια: Άννα Αφεντούλη