Βέροια: Αφιέρωμα στον Jean Philippe Rameau και τη Γαλλική Μπαρόκ Όπερα

RAMEAU

Με αφορμή τα διακόσια πενήντα χρόνια από το θάνατο του Jean Philippe Rameau, Γάλλου συνθέτη και θεωρητικού της μουσικής της περιόδου του Μπαρόκ, θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο έργο του, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 στις 8 το βράδυ, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Τέμενος Μενδρεσέ στη Βέροια. Το 2014 γιορτάζεται παγκοσμίως στο χώρο της όπερας και της μουσικής ως έτος Jean Philippe Rameau με ποικίλες σχετικές εκδηλώσεις.

Το παρόν αφιέρωμα αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στον Jean Philippe Rameau στον ελληνικό χώρο. Το αφιέρωμα αποτελείται από διάλεξη του Tάσου Πρωτοψάλτου, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το οπερετικό έργο του Jean Philippe Rameau και τη γαλλική Μπαρόκ όπερα, προβολή της εξαιρετικής παράστασης όπερας Hippolyte et Aricie (Ιππόλυτος και Αρικία, 1733), σε παραγωγή της Όπερας του Παρισιού, καθώς και ένα μοναδικό μουσικό intermezzo στο οποίο θα παρουσιαστούν ζωντανά αποσπάσματα από όπερες του Jean Philippe Rameau.

Το αφιέρωμα στο Jean Philippe Rameau διοργανώνει η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ημαθίας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το οποίο θα συμμετέχει με μουσικά σύνολα καθηγητών και μαθητών του. Σολίστ η σοπράνο Ελένη Αναγνώστου.
Την καλλιτεχνική και επιστημονική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Τάσος Πρωτοψάλτου.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης: Ήχος και Φώς Ζορμπάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.