Ξεκινούν την Δευτέρα στην Βέροια οι "Εαρινές Συμφωνίες" (βίντεο)

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά, από την Δευτέρα 1 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 συναυλίες Μουσικής με τίτλο Εαρινές Συμφωνίες στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Την Παρασκευή 29/3, η ΚΕΠΑ παρουσίασε το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ο διευθυντής Γιάννης Καμπούρης είπε ότι στόχος της ΚΕΠΑ είναι να γίνουν θεσμός οι "Εαρινές Συμφωνίες" και επιδίωξη είναι να αναδειχθεί η δουλειά που κάνει το Ωδείο ώστε να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική του δραστηριότητα. Επίσης, ο κ. Καμπούρης είπε ότι οι "Εαρινές Συμφωνίες" δίνουν την ευκαιρία στους καθηγητές του Ωδείου να δείξουν και την εκτελεστική τους ικανότητα.

Την παρουσίαση των συναυλιών έκανε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Πέτρος Ρίστας. "Η μουσική δεν πρέπει να κλείνεται σε ένα δωμάτιο, πρέπει να βγαίνει και προς τα έξω" σχολίασε ο κ. Ρίστας.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 1 Απριλίου

Μουσικό Σύνολο Art Various. "Οι Art Various στη Νέα Υόρκη": Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσουν μουσική Jaz. 

Τρίτη 2 Απριλίου

Thess Quintet. Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Η Ελληνική Μουσική συναντά την Ελληνική Ποίηση

Τετάρτη 3 Απριλίου

Occam's Wounds progressive rock

Πέμπτη 4 Απριλίου

Μουσικοθεατρική παράσταση: "Έτσι είναι η ζωή", οπερέτα αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη

Παρασκευή 5 Απριλίου

Dueto Πόπη Φιρτινίδου - Γιάννης Στέφανος Βλάχος: Μουσική για κινηματογράφο (σ έργα Beethoven, List, Wagner, Ravel, Part).

Η είσοδος στις συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αντωνιάδειο Στέγη θα είναι ελεύθερη στους μαθητές των ωδείων της πόλης και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ενώ για το κοινό η τιμή είναι 5 ευρώ.