Logo

Βραδιά Βασίλη Αλαΐτση από τον Σύλλογο Μικρασιατών την Δευτέρα στην Βέροια (βίντεο)

Βραδιά αφιερωμένη στην μνήμη του Ναουσαίου μουσικού Βασίλη Αλαΐτση θα διοργανώσει την Δευτέρα 2 Ιουλίου ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, με στόχο να τιμήσει την μνήμη του εκλιπόντος αλλά κυρίως να στηρίξει οικονομικά την πολύτεκνη οικογένειά του.

Για την εκδήλωση της Δευτέρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών παρέθεσε συνέντευξη τύπου (δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπαν οι κ. Τελλίδης, Πανανόπουλος). "Ήταν ένας ακέραιος χαρακτήρας, μεγαλόψυχος, σεμνό, ευαίσθητο και πάντα με το γέλιο στα χείλη και τον καλό λόγο για τους συναδέλφους τους. Σαν καλλιτέχνης ήταν παραδοσιακός, αυτοδίδακτος οργανοπαίκτης κλαρίνου. Γι αυτόν δεν υπήρχαν άγνωστοι μουσικοί δρόμοι κι έπαιζε με το ίδιο μεράκι και τεχνική τα παραδοσιακά από Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία" σχολίασε για τον Βασίλη Αλαΐτση, ο Τάκης Τελλίδης.

Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Φώτης Πανανόπουλος είπε ότι η εκδήλωση της Δευτέρας αποφασίστηκε πέρσι από τους φίλους και συνεργάτες του Βασίλη Αλαΐτση και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά τον θάνατό του για να παραβρίσκεται και η οικογένειά του. "Δεν θέλαμε κάτι πρόχειρο. Θέλαμε μια εκδήλωση που να αντικατοπτρίζει την εικόνα του Βασίλη, ως ανθρώπου και ως μουσικού" σημείωσε ο κ. Πανανόπουλος. 

Τόνισε ακόμη ότι η αξία του εκλιπόντος φαίνεται από το πλήθος των καλλιτεχνών που αφιλοκερδώς με μεγάλη αγάπη θα πάρουν μέρος στη βραδιά. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πενήντα καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν μακροχρόνιοι συνεργάτες του εκλιπόντος. Τα διάφορα μουσικά σχήματα που συμμετείχε παίζοντας μουσική διαφόρων ειδών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 μμ το βράδυ, στο μπάσκετ της Ελιάς στην Βέροια και η οικονομική ενίσχυση είναι 5 ευρώ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας που την αγκάλιασε δίνοντας το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στο φιλανθρωπικό έργο της εκδήλωσης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb