Κλασικές Συνθέσεις και Κέλτικες Μελωδίες από το Duo Άρπας – Arpeggiato Doppio, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Κλασικές Συνθέσεις και Κέλτικες Μελωδίες θα απολαύσουν το Σάββατο 23 Ιουνίου , στις 8.30μ.μ, από το Duo Άρπας – Arpeggiato Doppio, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, θα απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη".

Στη συναυλία του αρπιστικού ντουέτο Arpeggiato Doppio θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα για δύο άρπες καθώς και έργα προσαρμοσμένα ή διασκευασμένα ειδικά για το σχήμα αυτό. Θα ακουστούν κλασικές, ιμπρεσιονιστικές συνθέσεις και κέλτικες μελωδίες. Τα έργα αυτά απαιτούν υψηλή τεχνική δεξιοτεχνία από τις μουσικούς και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του οργάνου.

Οι Arpeggiato Doppio είναι ένα αρπιστικό ντουέτο που δημιουργήθηκε το 2007 στην Θεσσαλονίκη από τις Κατερίνα Κίτσου και Πέλη Πλίκα με σκοπό την παρουσίαση ενός διευρυμένου μουσικού ρεπερτορίου, το οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις μουσικές περιόδους και τα μουσικά στύλ.

Βυζαντινό Μουσείο , είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση : ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Arpeggiato Doppio

Οι Arpeggiato Doppio είναι ένα αρπιστικό ντουέτο που δημιουργήθηκε το 2007 στην Θεσσαλονίκη από τις Κατερίνα Κίτσου και Πέλη Πλίκα με σκοπό την παρουσίαση ενός διευρυμένου μουσικού ρεπερτορίου, το οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις μουσικές περιόδους και τα μουσικά στύλ.

Το ντουέτο έχει εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες, όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο, το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης και έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως το φεστιβάλ St. George και τα Ελευθέρια στην Κομοτηνή.

Τα μέλη του είναι ενεργοί μουσικοί με συμμετοχές στις κρατικές ορχήστρες Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Κύπρου, τις Δημοτικές Συμφωνικές ορχήστρες Αθηνών, Θεσσσαλονίκης, Λάρισας κ.α., καθώς επίσης δίνουν μεγάλο αριθμό σολιστικών συναυλιών εντός και εκτός Ελλάδος.