Μουσική Συναυλία με τους Λουκία Βαλάση και Γιώργο Σαρρή στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Νάουσας

Στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής Έκθεσης ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει μουσική συναυλία με τους Λουκία Βαλάση και Γιώργο Σαρρή την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», Αίθουσα «ΕΡΙΑ».

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μελωδίες της Μεσογείου, καθώς και ελληνικά «διαμάντια» μεγάλων συνθετών και τραγούδια με αναφορά την άνοιξη. Το μουσικό σχήμα αποτελούν Λουκία Βαλάση (φωνή, σαντούρι, αρχαία λύρα), Γιώργος Σαρρής (φωνή), Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά), Φίλιππος Παχνιστής (πλήκτρα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Λουκία Βαλάση είναι μια νέα ανερχόμενη τραγουδίστρια, δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδοποιός, που εντυπωσιάζει τόσο με την εκφραστική ερμηνεία της, τραγουδώντας τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αλλά και άλλων χωρών της Μεσογείου, όσο και με το σολιστικό της παίξιμο στο σαντούρι. Η Λουκία το 2011 τραγουδούσε στο πλευρό της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα και του Γιώργου Θεοφάνους στην «Αττική σκηνή». Έχει συνεργαστεί επίσης με αξιόλογους τραγουδιστές και συνθέτες όπως τον Γιώργο Νταλάρα, Πέτρο Γαϊτάνο, Γιώτα Νέγκα, «τα Παιδιά της Πάτρας» κ.α Η Λουκία έχει βραβευτεί από την Ομοσπονδία Ευρώπης για την προσφορά της στην ελληνική μουσική το 2009 στο Μόναχο και αφιέρωσε γράφοντας στίχους-μουσική ένα τραγούδι. Πρόσφατα συνέθεσε τη μουσική για την κινηματογραφική ταινία αγγλοελληνικής παραγωγής (Ο Χειμώνας) που την καταξιώνει διεθνώς και δίνοντας δικά της τραγούδια σε ξένους καλλιτέχνες όπως την γνωστή τουρκάλα τραγουδίστρια SEVVAL SAM. H Λουκία προσφάτως παρουσίασε το βιντεοκλίπ που έκανε στον «μυθικό» Όλυμπο προς τιμήν του θρύλου της μουσικής «Μίκη Θεοδωράκη».

Ο Γιώργος Σαρρής, είναι από τους ιδρυτές των ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ, και κεντρικός τραγουδιστής και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών του θρυλικού συγκροτήματος (Νάι, Νάι, Φύσηξε έρωτας, Αγάπη του καλοκαιριού, Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω κλπ.). Έχει στο ενεργητικό του 15 δίσκους, από τους οποίους 6 έγιναν χρυσοί και 5 πλατινένιοι, χιλιάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και πολλές περιοδείες στο εξωτερικό σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Επίσης σαν δημιουργός έχει γράψει τραγούδια για τη Γλυκερία, το Γιώργο Νταλάρα και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες.