Logo

Ξεσήκωσε ο θρυλικός "Σταυρός του Νότου" στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Μία μοναδική συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Βεροιώτες και όχι μόνο, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Βέροιας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Νανά Καραγιαννίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος απένειμε το «μετάλλιο τιμής και ευποιίας της πόλης των Βεροιέων» για την πολυσχιδή προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού, στον Θάνο Μικρούτσικο.

Όπως είπε η κα Καραγιαννίδου «Ο Θάνος Μικρούτσικος δούλεψε για την πόλη και η πόλη θεώρησε χρέος της να τον τιμήσει σε μια ιστορική στιγμή σαν και τη σημερινή. Ο Θάνος Μικρούτσικος ως Υπουργός Πολιτισμού στήριξε με θέρμη την πρόταση της Βέροιας για την ένταξή της στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων… Έγινε φίλος της πόλης μας, μας αγάπησε… Με βάση την ένταξη της πόλης στο Δίκτυο, πραγματοποιήθηκε και η κατασκευή του Χώρου Τεχνών Δήμου Βέροιας…».

Ο κος Βοργιαζίδης είπε «…Με την απόφαση να τιμήσουμε τον Θάνο Μικρούτσικο, θέλουμε να δείξουμε την σημασία και τον κεντρικό ρόλο του πολιτισμού στην ευρύτερη τοπική ανάπτυξη…», ενώ στη συνέχει τον λόγο πήρε ο κος Μικρούτσικος, ο οποίος αναφέρθηκε για την σχέση του με την πόλη της Βέροιας.

Ο γνωστός και αγαπημένος συνθέτης και στιχουργός Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τον συνθέτη και τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο, τον σολίστ των πνευστών Θύμιο Παπαδόπουλο & τον εξαίρετο πιανίστα Μάξιμο Δράκο παρουσίασαν έναν βασικό κύκλο τραγουδιών από το  “Σταυρό του Νότου” καθώς και αγαπημένα ακούσματα των δυο μεγάλων καλλιτεχνών- τραγούδια κοινού αισθήματος.

Ο «Σταυρός του Νότου» ήταν εδώ μαζί με τον Γουίλι, τον W. G. Allum και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγα συνάντησε το “Ημερολόγιο” τις “Περικοπές”, το “Πόσο πολύ σ’ αγάπησα”, τη “Μικρή Πατρίδα”, την “Ρόζα” και τον “Άμλετ της Σελήνης” κ.α.

{jlex}flickr:72157668603360168{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb