proteas

tsakiridis tires

logomageia

Εντυπωσιακή η παράσταση της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης στην Βέροια παρουσίασε την εκδήλωση «30 χρόνια τραγουδάμε, από τον Bach στους Abba”, το Σάββατο 28 Απριλίου, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, με την στήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Γιάννης Καμπούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Μία μουσική περιπλάνηση στα μονοπάτια της μουσικής, από τον Bach μέχρι τους Abba, απόλαυσε το Βεροιώτικο κοινό. Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης με όλους της τους Χορωδούς, νέους παλαιούς και διαχρονικούς γιόρτασε με το κοινό της πόλης σε μια συναυλία σα κινηματογραφική ταινία όπου έργα εμβληματικά ενώνουν το παρόν με το παρελθόν και γίνονται ατσάλινοι κρίκοι μιας αδιάλειπτης τριάνταχρονης μουσικής πορείας. Οι χορωδοί ερμήνευσαν κλασικά λυρικά τραγούδια, όπερα, Queen, Bon Jovi, Mackael Jackson και άλλα ξεχωριστά μουσικά κομμάτια.

Στο τέλος της εκδήλωσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, απένειμε αναμνηστικό, για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Χορωδίας, στην χοράρχη Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Συντελεστές

Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση | Μαίρη Κωνσταντινίδου 
Σκηνοθεσία – Εικαστικά | Αθανάσιος Κολαλάς 
Electone | Παναγιώτης Κουντούρης 
Πιάνο | Βαλέρια Χαριτίδου 
Μουσικοί συνεργάτες | Kostica Colaku, Αλέξανδρος Πουρλουκάκης 
Χορογραφίες | Κωνσαντίνα Χουλιάρα 
Video | Άλκης Βασίλογλου
Διεύθυνση χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Η «Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης» αποτελεί συνέχεια της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» η οποία ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από σπουδαστές και αποφοίτους Ανώτερων και Ανώτατων Μουσικών Σχολών. Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα Αναγέννησης, Κλασικής και Ρομαντικής περιόδου. Ορατόρια, όπερες, μιούζικαλς, έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και πρώτες εκτελέσεις έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο Ηρώδειο, στη Λυρική Σκηνή, στις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες», στο «Ελληνικό Φεστιβάλ», σε φεστιβάλ άλλων πόλεων της Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες ορχήστρες σε όπερες και ορατόρια. Έχει εμφανιστεί στην Κων/πολη, Αρχαία Έφεσο , Ισπανία, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Ουαλία, Λονδίνο, Ρώμη, Φινλανδία, Αλβανία, Ρωσία και έχει τιμηθεί με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθηνών, Λανγκόλλεν και Ρώμης.

Συμμετείχε σε πολλές από τις επίσημες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη ’97» με έργα διεθνούς ρεπερτορίου και έργα σε πρώτη εκτέλεση των Αδάμη, Αστρινίδη, Μπαλτά, Σαμαρά, Καλομοίρη. Πήρε μέρος στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πράγα 2000» με έργα Τσέχων συνθετών, παρουσία του συνθέτη PeterEben και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάτρα 2006».

Από το 1993 συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενώ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δημοτική Ορχήστρα του Βόλου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες Πράγας, Σόφιας, Κέμνιτς, Βεστφαλίας, Ρουμανίας, Ουαλίας και Άγκυρας.

Συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους μαέστρους, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τη Λυρική Σκηνή, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμο Αθηναίων, όπως και με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Zμπίγκνιου Πράισνερ και Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Από το Σεπτέμβριο του 2001 συμμετέχει στην εναρκτήρια Συναυλία των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» με έργα των Mahler, Beethoven, Haydn, Orff και στις οπερατικές παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ. όπως Rigoletto (Ριγκολέτο), Momo (Μόμο), MadamaButterfly (Mαντάμα Μπατερφλάι), Cavalleria Rusticana (Kαβαλερία Ρουστικάνα), LeNozze di Figaro (Οι Γάμοι του Φίγκαρο), Lucia di Lammermoor (Λουτσία ντι Λαμερμούρ), Il Trovatore (Ιλ Τροβατόρε), Turandot (Τoυραντό), Ι Puritani (Οι Πουριτανοί), Samsonet Dalila (Σαμψών και Δαλιδά), καθώς και στα ορατόρια και μεγάλα χορωδιακά έργα.

Έχει συνεργαστεί με την «Όπερα Θεσσαλονίκης» στις όπερες: Die Fledermaus (Η Νυχτερίδα), Αida (Αΐντα), Pagliacci (Παλιάτσοι), EdipoRe (Οιδίπους Τύραννος) και Don Giovanni (Ντον Τζοβάννι).

Τη χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69