Μουσικό αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη θα κάνει το ΚΕΜΑΕΔ στην ετήσια εκδήλωσή του (βίντεο)

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη θα πραγματοποιήσει στην φετινή του ετήσια εκδήλωση το ΚΕΜΑΕΔ, Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 7.30μμ, στον Χώρο Τεχνών. Είναι μια εκδήλωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το ΚΑΠΑ, την ΚΕΠΑ, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, μίλησαν οι διοργανωτές την Παρασκευή το μεσημέρι, στο ΚΕΜΑΕΔ. Η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου σημείωσε ότι το αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη ήταν μια ιδέα της Ελένης Αναγνώστου και εκτός από το έργο του δημιουργού, θα έχουν την δυνατότητα να φανούν και τα παιδιά του Κέντρου πάνω στην σκηνή.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η σύντροφος του καλλιτέχνη Άννα Βαγενά.

Στο τραγούδι θα είναι ο Γιώργος Μπελίρης, ο Γιώργος Κυρόπουλος, η σχολική χορωδία Βέροιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας, υπό την επιμέλεια της Ελένης Αναγνώστου. Τις χορογραφίες των παιδιών επιμελείται η Μελίνα Παπαδοπούλου. Παρουσιαστές και όχι μόνο θα είναι η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας. Επίσης στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών θα βρίσκεται τμήμα της ΚΕΠΑ και θα ερμηνεύσει μουσικά έργα του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

kemaed st4

Η εκδήλωση θα έχει συμβολικό εισιτήριο 7 ευρώ με στόχο να ενισχυθεί οικονομικά το Κέντρο. Η κ. Δαμιανίδου σχολίασε ότι για το 2017 το Κέντρο δεν έχει λάβει ακόμη την κρατική του επιχορήγηση.

Η Ελένη Αναγνώστου αναφέρθηκε στην εκδήλωση λέγοντας ότι στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν παιδικά τραγούδια από τον δίσκο του Κηλαηδόνη "Αχ πατρίδα μου" ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνει αφιέρωμα στο έργο του καλλιτέχνη. 

Η καθηγήτρια χορού Μελίνα Παπαδοπούλου που έχει την επιμέλεια της χορογραφίας, εξήγησε ότι υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας στο εγχείρημα, ότι όλοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και ότι βασικός στόχος είναι η ασφάλεια των παιδιών.

Οι παρουσιαστές Χαρά Κοντού και Νίκος Μουρτζίλας δήλωσαν συγκινημένοι που θα συμμετάσχουν και φέτος στην εκδήλωση ενώ ο Γιώργος Κυρόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ζεστασιά και την λειτουργία του ΚΕΜΑΕΔ και εκδήλωσε την επιθυμία να συμμετάσχει και σε άλλη εκδήλωση του Κέντρου. 

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσιούντας, μετέφερε τα συγχαρητήρια του κ. Καλαϊτζίδη για την προσπάθεια που γίνεται και την διάθεση της Αντιπεριφέρειας να είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες.

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Το ΚΕΜΑΕΔ το τριήμερο 8-9-10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του, στο Δημαρχείο, με χειροποίητα έργα των παιδιών. Τα έσοδα του παζαριού θα δοθούν όλα στα παιδιά του Κέντρου.