Logo

Ιρλανδική μουσική από το γυναικείο κουαρτέτο Noriana στην Ελιά

Την ευκαιρία να ακούσουν ιρλανδική μουσική από το γυναικείο κουαρτρέτο Noriana θα έχει την ευκαιρία το Βεροιώτικο κοινό την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 8.30μ.μ στην Ελιά (επρόκειτο να γίνει στο Αρχοντικό Σαράφογλου αλλά έγινε αλλαγή).

Οι Noriana είναι ένα γυναικείο κουαρτέτο που αγαπά την Ιρλανδική μουσική παράδοση και συνέλεξε κάποιες από τις ομορφότερες μελωδίες και τραγούδια της: ιρλανδικούς χορούς όπως reels, jigs και polkas, τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον αποχωρισμό, την ξενιτιά. Το λαούτο στη θέση της κιθάρας, το νταούλι και το καχόν στη θέση του bodhrán καθώς και το διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους των Noriana έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός ξεχωριστού, φρέσκου και ζωηρού ηχοχρώματος. Τα παραδοσιακά τραγούδια των Κελτών μπορεί σε πρώτο άκουσμα να ακούγονται πολύ διαφορετικά από τα αντίστοιχα δικά μας, ωστόσο υπάρχουν ξεκάθαρα κοινά στοιχεία σε ότι αφορά στη θεματολογία, το ρυθμό και τα όργανα. Τα jigs και τα reels παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τους δικούς μας θρακιώτικους και κρητικούς χορούς αντιστοίχως ενώ οι μουσικές ανταλλαγές δε έπαψαν μέχρι και σήμερα.

Με πλαίσιο την “συγγένεια” αυτή των δύο λαών που φαίνεται να ξεκινάει από το μακρινό παρελθόν, οι Noriana, ένα γυναικείο κουαρτέτο μας ταξιδεύει στην Κέλτικη μουσική παράδοση παρουσιάζοντας reels, jigs και polkas καθώς και τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον αποχωρισμό και την ξενιτιά. Το λαούτο στη θέση της κιθάρας, το νταούλι και το καχόν στη θέση του ιρλανδικού κρουστού bodhrán καθώς και το διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους των Noriana έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός ξεχωριστού, φρέσκου και ζωηρού ηχοχρώματος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb