Βέροια Εύηχη Πόλη: Η μπάντα Ηλιοδρόμιο στην Δημοτική Αγορά, σόλο σαξόφωνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου,στις 8.30 μ.μ. η μπάντα Ηλιοδρόμιο θα κρατήσει συντροφιά τους Βεροιώτες στην Δημοτική Αγορά (Κεντρικής). 

Ηλιοδρόμιο σημαίνει δρόμος αλλά και τόπος ήλιου. Ένας χώρος δηλαδή, όπου γεννιέται και αναπτύσσεται το φως της ψυχής, κατ’ αναλογία προς τον ήλιο, «τον έκγονο του αγαθού». Η μουσική έχει την ιδιότητα να τρέφει και να γεωμετρεί την ψυχή του ανθρώπου, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια και την ολοκλήρωση αυτού, μέσα από τη δημιουργία. Οι ρίζες της μουσικής του Ηλιοδρομίου, απλώνονται στα ηχογεωλογικά τοπία του ελληνικού χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η μπάντα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις δημιουργικές αναζητήσεις του Ηλία Σαρηγιαννίδη στο Εργαστηρίο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.Την ομάδα αρχικά πλαισίωσαν η Στέλλα Καμπουρίδου και ο Βασίλης Ζιγκερίδης στο καβάλι και στο κανονάκι αντίστοιχα.

Στέλλα Καμποτιδου -καβαλι, Αλεξανδρος Κουστας-φωνή ,Γιαννης Πουλιος-βιολί, Ηλιας Σαρηγιαννιδης-λαουτο/σύνθεση .

Σόλο σαξόφωνο

Λίγα τετράγωνα μακριά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο (σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων), στις 9μμ οι Βεροιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μουσική βραδιά παρέα με τους μαγικούς ήχους του σαξόφωνου, σε ένα ταξίδι που θα περιλαμβάνει μουσική από διαχρονικά ποπ και κλασικά ροκ τραγούδια, που κόσμησαν το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Σαξόφωνο : Άννα Παπανίδου