novart veria

proteas ban3

tsakiridis tires

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: "Το κοινό της Βέροιας σε αγκαλιάζει με μαγικό τρόπο - Φεύγεις πάντα με χαμόγελο από την Βέροια"

Ραντεβού με το κοινό της Βέροιας δίνει την Κυριακή 23 Απριλίου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής για να παρουσιάσουν την μουσική τους παραγωγή με τίτλο "Reunion". Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βρέθηκε και πέρσι τέτοια εποχή στην Βέροια (το βίντεο από την περσινή της συναυλία) και γνώρισε την αποθέωση από το Βεροιώτικο κοινό. Εν όψει της Κυριακάτικης συναυλίας, η κ. Πρωτοψάλτη μίλησε στον "Πληροφοριοδότη" για την Βέροια και το μουσικόφιλο κοινό της αλλά και το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί την Κυριακή.

Η παράσταση “Reunion” έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Που οφείλετε αυτό;

"Στην “αλήθεια” που πάντα την αγκαλιάζει το κοινό... Αυτό που καταθέτουμε με τον Στέφανο είναι όλες οι αποχρώσεις του πιάνου και οι ανάσες μιας φωνής. Με δύναμη και ευαισθησία, με συγκίνηση και πάθος, με ρυθμό, αυτοσχεδιασμό και χιούμορ, με μία εφηβική δύναμη και από τους δυο, με πλήρη έλεγχο των εκφραστικών μέσων αλλά και της σκηνικής γοητείας των τραγουδιών , περνάμε από όλες τις φάσεις της δισκογραφίας μας, αφήνοντας πολλές φορές το πιάνο ή την φωνή να οδηγήσουν διαθέσεις. Ένα αληθινό ρεσιτάλ όπου τα τραγούδια συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς στολίδια και υπερβολές. Μόνο με την ψυχή μας. Για όσους θέλουν να ακούσουν ,να αισθανθούν και να τραγουδήσουν".

Η Βέροια είναι μια πόλη που αγαπά την καλή μουσική και αγκαλιάζει τους καλλιτέχνες. Πέρσι τέτοια εποχή δώσατε στον Χώρο Τεχνών συναυλία. Πώς σας φάνηκε το κοινό της πόλης;

"Την Βέροια την έχω επισκεφτεί πολλές φορές και ιδιωτικά και καλλιτεχνικά....Είναι μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη πόλη. Πραγματικά χαίρομαι που θα ξαναβρεθώ με το κοινό της και θα γίνουμε “ένα” συναισθηματικά. Το κοινό της ξέρει να ακούει ,να συμμετέχει και έχει ένα μαγικό τρόπο να σε αγκαλιάζει. Έτσι και μεις περιμένουμε με ανυπομονησία το μουσικό αυτό ραντεβού..."

Για την Βέροια, τι εικόνα έχετε σχηματίσει;

"Είναι μια ολοζώντανη πόλη και μου αρέσει πολύ για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στις παλιές της γειτονιές , τις υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες , με την έξοχη δημόσια βιβλιοθήκη της !! Είναι μία πόλη με καλλιτεχνικά δρώμενα και αθλητισμό... Αυτά τα 128 μέτρα σε ύψος της δίνουν άλλο “αέρα”! Στην Βέροια πραγματικά μπορείς να ηρεμήσεις, να διασκεδάσεις ,να απολαύσεις ωραίο φαγητό και ειδικά το ρεβανί ...είναι μια πόλη που σε όποια ψυχική διάθεση κι αν είσαι ,θα φύγεις με χαμόγελο".

Πέρσι ακούσαμε μελοποιημένη ποίηση Ελύτη και παλιά αγαπημένα σας τραγούδια. Φέτος τι να περιμένει το κοινό που θα βρεθεί στην συναυλία;

"Θα παίξουμε τραγούδια απ όλο το ρεπερτόριο μας , ντουέτα, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν . Επί της ουσίας Ο,τι συναισθηματικά μας τύλιξε, κατατέθηκε σε αυτή την παράσταση.Υπάρχουν φυσικά και αυτοσχεδιασμοί και πολλές μουσικές εκπλήξεις ...δεν θα ήθελα να τις προδώσω, είναι πιο ωραία να τα ακούσετε από κοντά . Ο Στέφανος Κορκολής είναι μοναδικός καλλιτέχνης, χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του ,είναι συνθέτης που όταν αγγίζει το πιάνο νομίζεις ότι ακούς μια μεγάλη ορχήστρα . Είναι μία ήρεμη θύελλα που δημιουργεί ένα υπέροχο μαγνητικό πεδίο και χαίρομαι να βρίσκομαι μέσα σε αυτό.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ το κοινό, τους θεατές ,τους ακροατές για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους εδώ και 43 χρόνια. Ένα ακόμα μεγάλο ευχαριστώ για την επικοινωνία μας που για μένα πάντα θα είναι η κοινωνία της ψυχής μου".

dyslexia centers

studio 5

logomageia

sidiropoulos

meimaridis

studio 69