Ρεσιτάλ πιάνου με την Λίλια Μπογιατζίεβα στην Στέγη

Το ρεσιτάλ πιάνου της Λίλια Μπογιατζίεβα θα φιλοξενήσει στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μμ η ΚΕΠΑ Βέροιας. Η κυρία Μπογιατζίεβα, παλιά γνώριμη της Βέροιας, αφού έχει παίξει και διδάξει στο παρελθόν ως καλεσμένη του Δημοτικού Ωδείου, θα ερμηνεύσει ένα σπάνιο έργο, που οι εξαιρετικές τεχνικές και ερμηνευτικές του απαιτήσεις το καθιστούν έναν πιανιστικό άθλο.

Οι παραλλαγές Γκόλντμπεργκ, έργο γραμμένο για χάρπσικορντ και δημοσιευμένο το 1741, είναι κορυφαίο δείγμα της ανάλογης φόρμας που σπάνια έχει κάποιος ευκαιρία να το ακούσει ζωντανά αφού η απόδοσή του από πιάνο είναι ένα άθροισμα από υπερβάσεις προβλημάτων κάθε είδους. Το έργο αυτό, που ελάχιστοι πιανίστες τολμούν να κοιτάξουν στα μάτια, συγκέντρωσε και συγκεντρώνει τον θαυμασμό μουσικών της κλασικής μουσικής (όπως ο Γκλεν Γκουλντ και ο Αντράς Σιφ), αλλά και όλων των άλλων μουσικών ρευμάτων (όπως ο Κιθ Τζάρετ που το ηχογράφησε το 1989).

Για όλους αυτούς τους λόγους η εκδήλωση της επόμενης Παρασκευής μπορεί να γίνει μια εμπειρία ζωής για όλους τους φιλόμουσους Ημαθιώτες που μπορούν να προμηθευτούν κάρτες εισόδου από τη Γραμματεία της ΚΕΠΑ , 3ος Όροφος Χώρου Τεχνών (Τηλ 2331078100)