Με μουσική τζαζ και αφιέρωμα στον Ρασούλη η πρεμιέρα της "Εύηχης Πόλης"

Με δυο συναυλίες θα ξεκινήσει την Παρασκευή το μουσικό φεστιβάλ της ΚΕΠΑ Βέροιας "Εύηχη Πόλη". Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στο πεζόδρομο της αγοράς (οδός Ιπποκράτους) και πρόκειται για ένα Σεξτέτο Σαξοφώνων που θα ταξιδέψει τους Βεροιώτες σε ρυθμούς τζαζ.

Η άλλη συναυλία είναι αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελιάς με γνωστούς καλλιτέχνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.
Think Sax sextet
Σεξτέτο Σαξοφώνων

Η ομάδα σαξοφώνων του Τάσου Φωτίου, πλαισιωμένη από εξαίρετους μουσικούς με ιστορία στο χώρο της Jazz, δημιουργούν ένα εκρηκτικό χαρμάνι πλούσιο σε κέφι, ζωντάνια, ρυθμούς και ηχοχρώματα. Μια πανδαισία πνευστών γεμάτη έμπνευση, φαντασία και ρυθμό δημιουργεί μια μουσική περιπλάνηση από τους δρόμους της blues μουσικής και του swing της Νέας Ορλεάνης έως τα funk του Σικάγο και τα μακάμ της Ανατολής.

Με όχημα ένα σεξτέτο σαξοφώνων πλαισιωμένο από ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα και πιάνο, με έργα jazz και έμφαση στις μελωδίες και τους ρυθμούς του blues, του swing και του funk σας προτείνουμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε μια μουσική εμπειρία που θα σας απογειώσει . Το σύνολο αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς: Τάσος Φωτίου, τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, Νικήτας Νανίδης, άλτο σαξόφωνο, Κώστας Βασιλειάδης, τενόρο σαξόφωνο, Ηλίας Κόρδας, τενόρο σαξόφωνο, Γιάννης Μεταλληνός, βαρύτονο και άλτο σαξόφωνο, Μπάμπης Κάσσιoς σοπράνο και άλτο σαξόφωνο.
Συμμετέχουν επίσης: Νίκος Βαρδής, ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Νοταράς, τύμπανα, Γιώργος Κατσάνoς, πιάνο.
Αγορά (πεζόδρομος Ιπποκράτους & Προφήτου Ηλία)
_____________________________________________________________________

Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 9:30 μ.μ.
Εδώ είναι του Ρασούλη
Ένα αφιέρωμα στο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη

Μανώλης Λιδάκης
Σοφία Παπάζογλου
Ναταλία Ρασούλη
Πέτρος Βαγιόπουλος
Κωνσταντίνος Στεφανής
Επιμέλεια ορχήστρας | Τάκης Φραγκούς

Μετρώντας πέντε χρόνια απουσίας του μεγάλου δημιουργού, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», ξεκίνησε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.
Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, η Ναταλία Ρασούλη και ο Κωνσταντίνος Στεφανής, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Σωκράτης Γανιάρης – τύμπανα | κρουστά
Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί
Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα
Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκι
Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν
Στέλιος Φραγκούς – πιάνο
Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο

Επιμέλεια προγράμματος
Ναταλία Ρασούλη & Έλλη Ρουμπέν
Πλατεία Εληάς