Παύλεια: «Αγάπησα το μαρτύριο» ορατόριο από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΒ΄ Παυλείων παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας το Ορατόριο «Αγάπησα το μαρτύριο – Άγιος Λουκάς: των πασχόντων ιατρός και λιμάνι» σε ποίηση και μουσική του κ. Δημητρίου Μπρούχου.

Τις Μονωδίες ερμήνευσαν, με τη σειρά που εμφανίστηκαν ο Φωκίων Μπαρμπόκας, η Μαίρη Δούτση και η Ελένη Αναγνώστου, που συνόδευσε και στο πιάνο. Οι εναρμονίσεις ήταν του Γεωργίου Ξανθόπουλου ενώ τις αφηγήσεις έκαναν ο Μιχάλης Λιάγγος και ο κ. Δημήτριος Μπρούχος.

Συμμετείχε η Νεανική Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Πέτκου.

Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ανέφερε: «Το Ορατόριο είναι εμπνευσμένο από έναν σύγχρονο Άγιο, τον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, τον ιατρό, ο οποίος βίωσε την υπομονή και την καρτερία στους διωγμούς, τις θλίψεις και τις εξορίες χάριν της πίστεως στον Χριστό και αποτελεί πρότυπο υπομονής και καρτερίας, άξιο να προβάλλεται στην εποχή μας».

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος τίμησε για την προσφορά της την Καθηγήτρια Νευρολογίας ΑΠΘ κ. Βασιλική Κώστα η οποία πολλές φορές σε συνέδρια και εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας μίλησε για τον Άγιο Λουκά κάνοντας γνωστό τόσο το επιστημονικό του έργο όσο και την προσφορά του για τον άνθρωπο.

Την εκδήλωση παρουσίασε με επιτυχία ο αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.