Πραγματοποιήθηκε η κεντρική μουσική εκδήλωση των ΚΒ’ ΠΑΥΛΕΙΩΝ (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας παρουσίασε την μουσική παράσταση του Μουσικού Σωματείου Ωδείο Νάουσας με τίτλο «Αγώνας, Θυσία, Ύμνος», την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, στα πλαίσια των ΚΒ’ ΠΑΥΛΕΙΩΝ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και συμπλήρωσε τα εξής: "Η καθιερωμένη κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση αποτέλεσε έναν ύμνο στην σχέση του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Μία μουσική εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους αγώνες του έθνους για την ελευθερία. Μία περιήγηση στην ιστορία και τον πολιτισμό του γένους μας, από την κατάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως και της Βέροιας από τους Τούρκους, τον τραγικό θάνατο του αρχιεπισκόπου Βεροίας Αρσενίου, μέχρι την επανάσταση του 1822 και την θυσία των ηρωικών κατοίκων της Ναούσης. Μία περιήγηση στα έργα των μεγάλων ποιητών, Ρήγα Φερραίου, Διονυσίου Σολωμού, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Σεφέρη, αλλά και συγχρόνων, όπως του Δημήτρη Μπρούχου, και στην μουσική των κορυφαίων συνθετών, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρίστου Λεοντή και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη συνηθίζει να τιμά όσους βοήθησαν τον τόπο μας. Στην σημερινή εκδήλωση τιμούμε τον Κανέλλο Ντόντο, ο οποίος αγωνίζεται να συγκεντρώσει τεκμήρια των αγώνων του γένους μας. Ο κος Ντόντος έχει δημιουργήσει μια σημαντική συλλογή στρατιωτικών στολών και άλλων στρατιωτικών αντικειμένων, η οποία εκτίθεται στο Βλαχογιάννειο Μουσείο, το Μακεδονικό Μουσείο της πόλης μας".