Ορατόριο της Μητρόπολης στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Ένα εμπνευσμένο ορατόριο, προς τιμήν του Αγίου και Θαυματουργού Λουκά του Ιατρού, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας , στο πλαίσιο των "Παυλείων".

Ο γνωστός ποιητής και σταθερός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Δημήτρης Ι. Μπρούχος, ο οποίος κατά την εικοσαετή διαδρομή των Παυλείων έχει γράψει και παρουσιάσει σπουδαία έργα («Απόστολος Παύλος-Το Σκεύος της Εκλογής» ορατόριο, «Για την ειρήνη του κόσμου» ωδή, «ΑΓΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» ποιητική μονογραφία, «Για τον ξένο και αδελφό» ελεγεία, «Ο Αιώνιος Ξένος» ωδή, «Ανέστιος σε ξένη γη» πολυφωνικό δρώμενο, «Ο χαλασμός της Νάουσας-1822μ.Χ.» ελληνική ραψωδία), μελοποιημένα από τον Μίμη Πλέσσα, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου αλλά και από τον ίδιο, και φέτος στα Παύλεια, παρουσιάζει την κορυφαία δημιουργία του, το ορατόριο «ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ: ΤΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ», εμπνευσμένο από την προσωπικότητα και το βίο του Θαυματουργού και προσφιλέστατου –ιδιαιτέρως στην περιοχή μας- Αγίου.

Κείμενα: Δημήτρης Μπρούχος

Συμμετέχουν: Νεανική Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας υπό την διεύθυνση της Μαρίας Πέτκου.

Μονωδίες ερμηνεύουν: Μαίρη Δούτση και Φωκίων Μπαρμπόκας

Πιάνο: Ελένη Αναγνώστου

Εναρμονίσεις: Γιώργος Ξανθόπουλος

Αφήγηση: Μιχάλης Λιάγγος και Δημήτρης Μπρούχος

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Ορδουλίδης

Είσοδος ελεύθερη