Σεμινάριο βιολιού στη Νάουσα

Σεμινάριο βιολιού με την διακεκριμένη καθηγήτρια Ζλάτκα Ζλάτεβα θα παραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου "Εστία Μουσών" Nάουσας. Πληροφορίες: Γραμματεία Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, καθημερινά 08.00-15.00, 17.30-20.00.

Η Ζλάτκα Ζλάτεβα γεννήθηκε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Κρατικό Ωδείο με την καθηγήτρια Iovka Iordanova, η οποία μετέπειτα άρχισε να διδάσκει στη Μόσχα σε ωδείο για ταλαντούχα παιδιά. Σε ηλικία 15 ετών έπαιξε το πρώτο της κονσέρτο με την Κρατική Ορχήστρα του Πλέβεν. Το 1974 τελείωσε τη Μέση Μουσική Εκπαίδευση με Άριστα και κατόπιν διαγωνισμού έγινε δεκτή στην Εθνική Μουσική Ακαδημία «P. Vladigerov» της Σόφιας. Για την εξαιρετική της επίδοση πήρε κρατική υποτροφία και έπειτα από ακρόαση συνέχισε για δυο χρόνια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα βιολιού και μουσικής δωματίου.

Από το 1980 έως το 1988 εργάστηκε στο Κρατικό Ωδείο της Βάρνας ως καθηγήτρια βιολιού και μουσικής δωματίου. Σε αυτό το διάστημα έδωσε συναυλίες με το τρίο «Βάρνα» (βιολί φλάουτο και πιάνο), στις πόλεις Ράζγκραντ, Σόφια, Βάρνα, Πλέβεν και στο εξωτερικό, στην Ιταλία και την Τσεχία.

Το 1988 προσκλήθηκε να διδάξει βιολί στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κοντσερτίνο στην ορχήστρα της ΕΡΤ3 με διευθυντή τον Σαράντη Κασσάρα και μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας. Δίδαξε σε πολλά σεμινάρια και εμφανίστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ταλαντούχα παιδιά από την τάξη της διακρίνονται σε διαγωνισμούς και σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και ακαδημίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι καθηγήτρια βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.