Όλα έτοιμα στη Νάουσα για την πρώτη συνάντηση παιδικών χορωδιών

Η πρώτη συνάντηση παιδικών χορωδιών στη Νάουσα είναι πια γεγονός. Στις 21-22/5/2016 θα πραγματοποιηθεί η Πρώτη Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών.

Δεκατέσσερις χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Νάουσα, Βέροια, Μεθώνη, Ελασσόνα, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Ν. Μάδυτος, Κοζάνη) και περισσότερα από 530 παιδιά-χορωδοί θα πλημμυρίσουν την πόλη μας με μουσικές και τραγούδια. Η πρωτοβουλία ανήκει στο νεοσύστατο Σύλλογο Πολιτισμού ενCANTO και στη μουσικοπαιδαγωγό Δ. Μητρέντση. Η προσπάθεια πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Νάουσας- Αντιδ. Πολιτισμού και στηρίζεται στην αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών πολιτών καθώς και των χορηγών που συμβάλλουν, όπως μπορούν, στη διοργάνωση.

Εκτός από τις δυο συναυλίες που θα λάβουν χώρα Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο, η διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις, όπως «πάρτι» χορωδών το βράδυ του Σαββάτου, περιπατητική διαδρομή πολιτιστικού ενδιαφέροντος και παρέλαση τραγουδιού στο κέντρο της πόλης.

Η διοργάνωση ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό στην πόλη, όπου η μουσική και οι παιδικές φωνές θα έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι θα συμβάλλει με το δικό της τρόπο στην εξωστρέφεια της πόλης, στην τόνωση της πολιτιστικής δραστηριότητας -και όχι μόνο-, καθώς και στην πολύπλευρη επικοινωνία των πόλεων μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό με προκράτηση θέσεων, η οποία θα ξεκινήσει στις 16/5/2016(στο τηλέφωνο 6948180320).