Την Κυριακή η 20η Συνάντηση Χορωδιών ∆ήµου Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια η 20η Συνάντηση Χορωδιών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αρχίσει στις 7μμ.

Η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας είναι ένας χορωδιακός θεσμός στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας και πραγματοποιείται κάθε άνοιξη, συνήθως το Μάιο.

Ξεκίνησε το 1996 από την ανάγκη για την ανταλλαγή της φιλοξενίας που δεχόταν η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας (Μελισσάνθη) αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε ισχυρό θεσμό αναβαθμίζοντας την τοπική πολιτιστική δράση, ενώ υπήρξε και η αφορμή να ενταθούν οι πιέσεις από τους φίλους της χορωδίας, ώστε το 1998 να ιδρυθεί και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Αλεξανδρινές Φωνές.

Εκτός από την Μελισσάνθη και τις Αλεξανδρινές Φωνές κάθε χρόνο συμμετέχουν συνήθως δύο ή τρεις φιλοξενούμενες χορωδίες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι χορωδίες που φιλοξενούνται στην πόλη μας έχουν την ευκαιρία, εκτός από τα τοπικά καταστήματα και εστιατόρια, να γνωρίσουν και την ευρύτερη περιοχή.