Ένα μιούζικαλ αφιερωμένο για την Πρωτοβουλία για το Παιδί (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο Σταρ, η μουσικοχορευτική εκδήλωση της νεανικής και παιδικής χορωδίας του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας, για την ενίσχυση της "Πρωτοβουλίας για το παιδί", καθώς όλα τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για τους σκοπούς του συλλόγου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της "Πρωτοβουλίας για το παιδί", Νίκος Καρατόλιος. Ο κος Καρατόλιος ευχαρίστησε το Ωδείο Φίλιππος που για ακόμη μια φορά , ως πρωτοπόρος, στηρίζει την προσπάθεια του συλλόγου, την Νεφέλη Μπραβάκη για τη σύλληψη της ιδέας και τη σκηνοθεσία, τα παιδιά που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, το Κινηματοθέατρο Σταρ και όλους τους παρευρισκόμενους που στήριξαν την προσπάθεια.

Η χορωδία παρουσίασε την παράσταση με τίτλο «Filippos Glee Medley Show», με αποσπάσματα από γνωστά μιούζικαλ -παλιά και σύγχρονα- συνδυασμένα με “κλασικά” ροκ και ποπ τραγούδια. Περισσότεροι από 100 νέοι τραγουδιστές, χορωδοί, χορευτές και performers διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους και κέρδισαν το θερμό τους χειροκρότημα.

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Κυριακή, 08 Μαΐου 2016

Στο τέλος της εκδήλωσης, μια έκπληξη περίμενε μία μικρή χορωδό. Είχε τα γεννέθλιά της και όλοι μαζί της τραγούδησαν το happy birthday κι έσβησε το κεράκι της τούρτας που της προσέφερε η υπεύθυνη του Ωδείου Φίλιππος, Εύα Ιεροπούλου.

Filippos Glee - ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Χορωδία “Filippos Glee” ιδρύθηκε το 2011 από τη Νεφέλη Μπραβάκη.

Είναι μία Χορωδία για όλους. Η ιδιαιτερότητά της βασίζεται στο ότι δέχεται κάθε παιδί που ενδιαφέρεται για τη μουσική χωρίς ακρόαση ή δίδακτρα, με το σκεπτικό ότι η χορωδιακή τέχνη απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους. Σήμερα αριθμεί 158 μέλη και χωρίζεται σε 4 Τμήματα, ανάλογα με το μουσικό ενδιαφέρον κάθε παιδιού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ (5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών ΟΤΕ, 1οΠαιδικό Φεστιβάλ Δήμου Θεσσαλονίκης, “Γιορτή των Αγγέλων” του Δήμου Θεσσαλονίκης, 1ο και 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας κ.λπ.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Η Όπερα της Βαλίτσας”, καθώς επίσης και σεμινάριο μπαρόκ μουσικής με τον θεορβίστα-μουσικολόγο James Bramley .
Κορυφαία στιγμή για τη χορωδία ήταν ότι επιλέχτηκε ανάμεσα σε πολλές και καλές χορωδίες ως μία από τις 8 νεανικές χορωδίες που συμμετείχαν στο 6ο φεστιβάλ χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο αντίστοιχο 3ήμερο σεμινάριο με τη διεθνούς φήμης αμερικανίδα μαέστρο Sanna Valvanne.

Η Χορωδία επικεντρώνει κυρίως τη δράση της στη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν να στηρίξουν οικονομικά οργανώσεις που προστατεύουν παιδιά. Στο πνεύμα αυτό και με το σύνθημα “τα παιδιά βοηθούν παιδιά”, έχει εμφανιστεί στα πέντε χρόνια λειτουργίας της σε περισσότερες από 20 συναυλίες.

Περισσότερες πληροφορίες και video στη σελίδα www.filipposglee.wordpress.com