Οι "Αντιστείξεις" και το Ωδείο Αριστοτέλης θα παρουσιάσουν στη Νάουσα μουσική παράσταση με τραγούδια μεγάλων δημιουργών

tasis

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους με τον Μανώλη Μητσιά τον περασμένο Σεπτέμβρη, τα μέλη της 13μελούς ορχήστρας, με το νέο τους όνομα «Αντιστίξεις», φιλοδοξούν να προσφέρουν στο φιλόμουσο κοινό της Νάουσας ανταποδίδοντας την αγάπη του, μια ξεχωριστή μουσική παράσταση υψηλών προδιαγραφών, σε συνεργασία με το ωδείο «Αριστοτέλης», τον Φεβρουάριο. Θα παρουσιαστούν τραγούδια των μεγάλων ελλήνων δημιουργών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου κ.ά.) ενορχηστρωμένα από τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο με ένα άλλο ύφος και ήχο
«επί το λυρικώτερον» καθώς σολίστ θα είναι ο βαρύτονος Tάσης Χριστογιαννόπουλος, που διαπρέπει στο εξωτερικό, στον χώρο του λυρικού τραγουδιού.

Ο Tάσης Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πιάνο και Τραγούδι. Από το 1989 πρωταγωνιστεί στη Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ παράλληλα εμφανίζεται και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερσαλλίες, Μαδρίτη, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Φλωρεντία, Τορίνο, Γενεύη, Γκλάϊντμπορν κ.α. ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες (Κουρέας της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλο, Τραβιάτα, Μαγικός Αυλός, Ευγένιος Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Μπάλλο ιν μάσκερα, Φάλσταφ, Τροβατόρε κ.α.) και δίνοντας συναυλίες τραγουδιού. Παράλληλα συνεργάζεται με Έλληνες συνθέτες, έχοντας ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, έργα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Κουρουπού, Ανδριόπουλου κ.ά. ενώ συμμετέχει σε συναυλίες με κορυφαίους τραγουδιστές (Νταλάρα, Μητσιά, Αρβανιτάκη, Φαραντούρη, Καγιαλόγλου, Πασπαλά κ.ά.). Ταυτόχρονα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στη σκηνή και τη δισκογραφία, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος ασχολείται και με τη σύνθεση. Έργα του έχουν παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ντίσελντορφ, στο Μόναχο, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Σολίστ στο μπουζούκι θα είναι ο Ηρακλής Ζάκκας. Συμπράττουν στο τραγούδι η Αθηνά Πέιου και η Βασιλική Μπαξεβανίδου. Συμμετέχει η χορωδία του συλλόγου Φίλων του ωδείου «Αριστοτέλης». Παρουσιάζει ο Πέτρος Στοΐδης, που έγραψε τα κείμενα και επιμελήθηκε το πλούσιο οπτικό υλικό που θα προβάλλεται κατά τη διάρκειά της.

Οι μουσικές παραστάσεις θα δοθούν την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημοτικό θέατρο Νάουσας.