Νέοι Καλλιτέχνες: Ρεσιτάλ πιάνου στη Νάουσα

 

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, συναυλία με τη συμμετοχή δύο διακεκριμένων νέων καλλιτεχνών.

Πρόκειται για τους πιανίστες Μαριάννα Μιτσίτσκα και Σταμάτη Βλαχοδημήτρη, οι οποίοι  θα ερμηνεύσουν έργα των συνθετών L.V. Beethoven, F. Chopin και  E. Granados.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μαριάννα Μιτσίτσκα

Η Μιτσίτσκα Μαριάννα γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1993 και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 7 ετών. Το 2010 πήρε Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα 10 στο Ωδείο «ΘΑΜΥΡΙΣ» με δάσκαλο τον Βασίλη Χατζηπαναγιώτου. Στα Ανώτερα Θεωρητικά κατέχει τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής. Από το 2011 συνέχισε τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη με Καθηγητή το Θοδωρή Τζοβανάκη στο Ωδείο «Μουσικό Κολλέγιο» Θεσσαλονίκης, τις οποίες και ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2014 με την απόκτηση του Διπλώματος Πιάνου με Βαθμό Άριστα Παμψηφεί και ειδική διάκριση Β΄ Βραβείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Κατερίνα και Γιάννα Πολυζωίδου στο «Internationale Musiktage» στην Αυστρία, Δημήτρη Τουφεξή, Γιάννη Ιωαννίδη, Alan Weiss, κ.ά. Παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έργα: L. v. Beethoven, F. Chopin, E. Granados

Σταμάτης Βλαχοδημήτρης

Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1994 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα του. Μαθητής της Λίλιαν Βασιλειάδου εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 2007. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 συνεχίζει στην τάξη του Γιώργου Κυράτσου και ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη και Χρήστο Νούλη (Θεσσαλονίκη 2011), Χαράλαμπο Αγγελόπουλο (Θεσσαλονίκη 2013) και Δημήτρη Τουφεξή (Θεσσαλονίκη 2013, Τρίκαλα 2014). Έλαβε μέρος στον Γερμανικό διαγωνισμό  ''Οι νέοι παίζουν μουσική'' («Jugend Musiziert») όπου απέσπασε Β' βραβείο στη συνοδεία κλασικού τραγουδιού (Liedbegleitung - Αθήνα, Μάρτιος 2012), Β' βραβείο στην κατηγορία Μουσικής δωματίου και Α' βραβείο στην συνοδεία κλασικού τραγουδιού (Κωνσταντινούπολη, Μάρτιος 2013). Καθώς ακόμη και στο 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Λάρισας αποσπώντας το Α' Βραβείο και στο 2ο πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης αποσπώντας το 3ο Βραβείο. Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο πιάνου, μουσικής δωματίου, με ορχηστρικό σύνολο καθώς έχει συμπράξει με την Συμφωνική ορχήστρα σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έργα: L. v. Beethoven, F. Chopin, R. Schumann, F. Liszt