Η ΚΕΠΑ θα αποφασίσει για τις αμοιβές των καθηγητών μουσικής του Δημοτικού Ωδείου

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΠΑ θα τεθεί το θέμα των αμοιβών των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. Μετά από αίτημα πολιτών, το θέμα μπήκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας αλλά το σώμα δεν πήρε απόφαση επί της ουσίας, παρά μόνο παρέπεμψε το θέμα για συζήτηση στον αρμόδιο φορέα.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης, ο καθηγητής του Ωδείου Θανάσης Ρεπάνης παρουσίασε το ζήτημα (όπως το παρουσίασε το πρωί στα μέσα ενημέρωσης). «Θα έπρεπε να μπει θέμα στο Δ.Σ της ΚΕΠΑ. Ποτέ δεν έγινε αίτηση να μπει όμως ως θέμα. Προτείνω το θέμα να πάει στο Δ.Σ της ΚΕΠΑ. Κάνει αναφορές στη ύπαρξη διαφόρων νόμων , υπάρχει μία διαφορά εκτίμησης. Τη διαφορά που έχουμε δεν την αποφασίζουμε εμείς αλλά το Ελεγκτικό και η απόφαση της θα είναι σεβαστή» πρότεινε ο κ. Σοφιανίδης.

«Είναι γνωστό το έργο του Ωδείου, είναι από αυτά που ξεχωρίζουν. Τι απόφαση να πάρουμε; έπρεπε να πάει στο Δ.Σ της ΚΕΠΑ. Το Δ.Σ είναι αναρμόδιο» συμφώνησε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

«Εξαιρετικό το έργο καθηγητών, να πάρουμε πολιτική απόφαση που θα τους βοηθήσει στο αγώνα τους» σχολίασε ο Γιάννης Παπαγιάννης ενώ ο Νίκος Μπέκης είπε: «Αναγνωρίζουμε όλοι την προσφορά του. Είναι πολιτικό και όχι διαδικαστικό θέμα. Θα πρέπει να αναβαθμίσει και όχι να υποβαθμίσει το εκπαιδευτικό».

Ο Αντώνης Μαρκούλης από την πλευρά του είπε: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Το δίκιο τους ταυτίζεται με το νομό. Να συστρατευτούμε με το αίτημα. Να γνωμοδοτήσουμε θετικά και το νομικό πρόσωπο να κάνει τη δουλειά του» ενώ ο Γιώργος Μελιόπουλος πρόσθεσε: «Το είχαμε θέσει στη προηγούμενη συνεδρίαση. Ας ψηφίσουν οι εκπρόσωποι τους στην ΚΕΠΑ από τις παρατάξεις Γ. Παπαγιάννη-Κ. Καραπαναγιωτίδη».

Κλείνωντας ο δήμαρχος πρότεινε: «Δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα. Να πάει στο Δ.Σ της ΚΕΠΑ και να υπάρχει θετική έκβαση. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να πιάσει τον ταμία από το αυτί. Όσοι το έκαναν είναι σε δίκες».

Η πρόταση του δημάρχου εγκρίθηκε ενώ κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Παπαγιάννη, Μπέκη, Μελιόπουλου, Μαρκούλη.