Νίκη Μπραβάκη, μια νεαρή Βεροιώτισσα μαέστρος ανατέλλει

niki bravaki

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 5ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου με επίτιμο προσκεκλημένο τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Μεταξύ των οχτώ μαέστρων που θα διευθύνουν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Οργανισμού και επιλέχθηκαν κατόπιν ανώνυμης ψηφοφορίας από τους μουσικούς της ορχήστρας μεταξύ τριάντα ενεργών μελών, είναι και η νεαρή Βεροιώτισσα μαέστρος Νίκη Μπραβάκη που θα διευθύνει το
"E strano...Sempre Libera", από την όπερα Τραβιάτα του Giuseppe Verdi. Είναι η τρίτη φορά που προκρίνεται στους τελικούς τον τελευταίο χρόνο. Τις προηγούμενες είχε διευθύνει μέρη από συμφωνίες των Mozart και Schubert.

Η Νίκη Μπραβάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπουδάζει πιάνο, βιολί και θεωρητικά στο Ωδείο Φίλιππος Βέροιας και διεύθυνση Ορχήστρας με τους Αθανασία Κυριακίδου και Μιχάλη Οικονόμου στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος ως βιολίστρια στην Συμφωνική Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και μέλος της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων ΜΜΘ.