Οι Apurimac έρχονται να ξεσηκώσουν τη Νάουσα

apurimac

Οι APURIMAC έρχονται να ξεσηκώσουν τη Νάουσα στο 4ο Φεστιβάλ Τέχνης που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος ARTville, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 9μμ, στο Δημοτικό Πάρκο.

Οι Apurimac αποτελούν μουσικό σχήμα με Έλληνες και Λατίνους μουσικούς που παίζουν κυρίως λάτιν μουσική. Apurimac στην ινδιάνικη γλώσσα Quechua σημαίνει «Ο θεός του λόγου». Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1983.

H μουσική των Apurimac έγινε ευρύτερα γνωστή το 1998, με την κυκλοφορία του δίσκου "Μάνα Γη", ινδιάνικη ποίηση μελοποιημένη από το συγκρότημα, με τη συμμετοχή του Χάρη Κατσιμίχα στην απόδοση των ποιημάτων στα ελληνικά. Οι αδερφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν & σε ένα τραγούδι, το "Λουλούδι του δάσους" που τραγούδησαν μαζί με τους Apurimac. Η μουσική του δίσκου αγαπήθηκε ιδιαίτερα απ' το ελληνικό κοινό, & δεν μπορεί εύκολα να "φορέσει" μια ταμπέλα. Στην ουσία τα τραγούδια αυτά φέρνουν κάποιες ινδιάνικες παραδόσεις στην Ελλάδα μέσω της μουσικής.

Στο τελευταίο τους CD με τίτλο Παράθυρα Ανοιχτά, εκτός από τους ίδιους, τραγουδούν ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo στο τραγούδι "Δεν προλαβαίνω", η Martha Moreleon, η Gabriela Torres και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Το '99 οι Apurimac, με τη σύμπραξη αρκετών γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας κ.α.) πήραν την πρωτοβουλία για την κυκλοφορία ενός cd single που περιέχει τέσσερα τραγούδια με θέμα τον Τσε Γκεβάρα. Τα έσοδα απ' τις πωλήσεις του cd διατίθενται όλα για τους Γιατρούς χωρίς σύνορα.

Είσοδος Ελεύθερη