Νίκος Ξυδάκης και Λουδοβίκος των Ανωγείων 21 Ιουνίου στο Μουσείο Αιγών

 

Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 22:00, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών συμμετέχει στο φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη" και παρουσιάζει "Δυο δρόμους για τον Ερωτόκριτο", με είσοδο ελεύθερη για το κοινό!

Δύο σημαντικοί συνθέτες και τραγουδοποιοί, ο Νίκος Ξυδάκης από το Κάϊρο και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων από την ορεινή Κρήτη ορμώμενος, συνεργάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής και αφηγούνται στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, τον «Ερωτόκριτο».

Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συναντήθηκαν πρώτη φορά στις παραστάσεις του Σείριου του Μάνου Χατζιδάκι το 1986. Αργότερα θα συνυπάρξουν δισκογραφικά μαζί με τον Ψαραντώνη και τον Γιώργο Κουμεντάκη στο έργο «Τέσσερις δρόμοι για τον Ερωτόκριτο».
Σήμερα, η κοινή τους επιθυμία να παρουσιάσουν αυτό το μουσικό εγχείρημα πάνω στο μαγευτικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, τους φέρνει μαζί στη σκηνή.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η επιλογή από τραγούδια της μακρόχρονης πορείας τους συνθέτουν μία ερωτική μυθολογία και μας βυθίζουν στην ποιητική γλώσσα του τραγουδιού.

Μαζί τους στο τραγούδι η Αλίκη Ζωγράφου.

Οι μουσικοί:
Δημήτρης Μπουζάνης - πιάνο
Δημήτρης Χουντής - σαξόφωνο
Μανώλης Μπαρδάνης – φυσαρμόνικα, αφήγηση
Αντώνης Μυτακίδης – κιθάρα
Γιώργος Κοντογιάννης - λύρα, κρουστά
Φώτης Μυλωνάς – μπάσο