Παρουσιάστηκε η φωτογραφική δουλειά της φωτογράφου Άρτεμις Πυρπύλη

Η φωτογράφος Άρτεμις Πυρπύλη καλεσμένη της  Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας «Αντίθεσις» παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, την φωτογραφική της δουλειά, στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Η Άρτεμις Πυρπύλη ξεκίνησε παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εργαστήρι “Stereosis”, τα οποία της έδωσαν το ερέθισμα να σπουδάσει φωτογραφία.

Πραγματοποίησε της σπουδές της στην “Ecole de Photographie de Paris” στην Γαλλία, κι αφότου αποφοίτησε ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, φωτογραφίζοντας από ένστικτο χωρίς κάποιο σημείο αναφοράς.  

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, χαρακτηρίζονται από την τεχνική ‘ετεροτοπίες’ και πραγματοποιήθηκαν με μια μηχανή με φιλμ.

Επίσης κάποιες από αυτές συμπεριλαμβάνονταν στην πτυχιακή εργασία της φωτογράφου, όπου βιβλιοδετήθηκε με Ιαπωνική τεχνική στην Πορτογαλία.

Η φωτογράφος εργάστηκε ως επίσημος σε φεστιβάλ (μουσικά και κινηματογραφικά) στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική. Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφων, αλλά και ως βοηθός ατζέντη φωτογράφων σε πρακτορείο στο Παρίσι.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φωτογραφίας Βερολίνου (c/o Berlin), στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και στην γκαλερί Host στο Λονδίνο. Έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, διδάσκει φωτογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εργαστήρι “Stereosis” και κάνει εισήγηση σε ένα σεμινάριο φωτογραφία στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.