Ομάδα Θηλασμού Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας ‘Οι γυναίκες ξανακερδίζουν τη γέννα’

 

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Βέροιας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα την προβολή της ταινίας Freedom for Birth.

Κορυφαίοι επαγγελματίες υγείας από όλο τον κόσμο προσπάθησαν να μας αφυπνίσουν, αποδεικνύοντάς μας ότι το ιατρικό σύστημα σε όλο τον κόσμο καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και τις σπρώχνει εκφοβίζοντας σε καισαρικές τομές και άλλες ιατρικές παρεμβάσεις που δεν είναι απαραίτητες.

Το 2010, η Anna Ternovszky είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επικαλούμενη την καταπάτηση των δικαιωμάτων της από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, σχετικά με την απόφαση της να γεννήσει στο σπίτι. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για την Ουγγρική κυβέρνηση. Την δικαστική αυτή απόφαση μπορεί να επικαλεστεί κάθε γυναίκα που η χώρα της είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης. 
Οι αλλαγές που όλες περιμένουμε στο σύστημα υγείας, η βελτίωση των συνθηκών προγεννητικής φροντίδας, o σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών στον τοκετό, επιλέγοντας που και με ποιον θα γεννήσουμε ΔΕΝ θα πρέπει να τις περιμένουμε ούτε από τους γιατρούς ούτε από τις μαίες. ΕΜΕΙΣ θα πρέπει να τις διεκδικήσουμε.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ομάδα της Καστοριάς και το Enka Hellas για την συνεργασία και το προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας για την θερμή φιλοξενία.

Η Ομάδα της Βέροιας θα επιμείνει στην προσπάθεια για ενημέρωση με την προβολή δεύτερης ταινίας. Μείνετε συντονισμένοι….”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομάδας.

Βρείτε την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στο facebook: