Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Ημερίδα-Βιωματικό Εργαστήριο «Ζωή και (+) Κίνηση»

 
Το Ινστιτούτο Βιωματική Παρέμβαση NDI-Κέντρο Εκπαίδευσης, Εμψύχωσης, Ψυχοθεραπείας και η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σας προσκαλούν στην Ημερίδα-Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Ζωή και (+) Κίνηση», η οποία θα φιλοξενηθεί στο ‘’Υπόγειο της Μνήμης’’ του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:30, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή Καθηγητή Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κώστα Μπακιρτζή, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από τη ρητορική στη σύγχρονη Παιδαγωγική και Ψυχοθεραπεία. Η σημασία της συγκινησιακής λειτουργίας». Το Βιωματικό Εργαστήριο Έκφρασης και Επικοινωνίας που θα ακολουθήσει, περιλαμβάνει ασκήσεις διευκόλυνσης της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας με στόχο την ανάπτυξη της δυναμικής της ομάδας, το μοίρασμα και την (+)κίνηση, τις οποίες θα εμψυχώσουν ο κ. Κώστας Μπακιρτζής, η κα Εύση Αρζόγλου, ψυχολόγος-εκπαιδευτικός και ο κ. Περικλής Αγγελόπουλος, Ιστορικός Πολιτισμού-Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.

Πρόγραμμα
10:30-11:30 Κώστας Μπακιρτζής, Αν. Καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Από τη ρητορική στη σύγχρονη Παιδαγωγική και Ψυχοθεραπεία. Η σημασία της συγκινησιακής λειτουργίας
 
11:30-12:00 Διάλειμμα – καφές
 
12:00-14:30 Βιωματικό Εργαστήριο Έκφρασης και Επικοινωνίας. Εμψυχωτές: Κώστας Μπακιρτζής, Εύση Αρζόγλου, ψυχολόγος-εκπαιδευτικός, Περικλής Αγγελόπουλος, Ιστορικός Πολιτισμού-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.