Οι γυναίκες του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας τσούγκρισαν τα αυγά τους

Με μεγάλη επιτυχία το τμήμα γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας διοργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη, εδώ και χρόνια, μεταπασχαλινή εκδήλωση «Το τσούγκρισμα των αυγών». Η εκδήλωσε έγινε στο σπίτι του Συλλόγου την Τετάρτη 8 Μαΐου όπου συγκεντρώθηκαν γυναίκες κάθε ηλικίας, μέλη και φίλες του Συλλόγου για να γιορτάσουν το έθιμο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Πίσκος ο οποίος μίλησε στη βλάχικη γλώσσα, μοίρασε ευχές καθώς και ευχαρίστησε τις γυναίκες για την πλούσια δράση τους. Επίσης, εκ μέρους των γυναικών χαιρέτισε η υπεύθυνη του τμήματος γυναικών Αθηνά Σιαμίκου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η πρώην βουλευτής και υποψήφια Δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά μαζί με το επιτελείο της η οποία με τη σειρά της ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη συγχαίρωντάς τες για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στον πολιτισμό και την παράδοση.

Στη συνέχεια οι γυναίκες τσούγκρισαν τα αυγά τους και ακολούθησε γλέντι μέχρι το βράδυ. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή. Παλιά και νέα μέλη του Συλλόγου τα χόρεψαν παραδοσιακούς βλάχικους χορούς και τραγούδησαν βλάχικα τραγούδια. Προς το τέλος της εκδήλωσης ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Πανελλήνιο αντάμωμα των Βλάχων που θα γίνει στις 22 και 23 Ιουνίου.