Το έθιμο των Καπεταναίων αναβίωσε ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Για ακόμη μία χρονιά ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας αναβίωσε το έθιμο των Καπεταναίων.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, το σπίτι των Βλάχων γέμισε ασφυκτικά με μέλη, φίλους του συλλόγου και πλήθος κόσμου (δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από το έθιμο).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Πίσκος, όπου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ευχήθηκαν ‘Χρόνια Πολλά’ σε όλες τις παρευρισκόμενες.

Οι επισκέπτες γεύτηκαν νόστιμα ψητά κρεατικά, κρασί και τσίπουρο που πρόσφερε ο σύλλογος.

Παράλληλα πολλοί ήταν αυτοί που ξεναγήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του συλλόγου και θαύμασαν τις παραδοσιακές φορεσιές και τα μουσειακά αντικείμενα που φιλοξενούνται στον χώρο.

Υπό τις μελωδίες της παραδοσιακής μπάντας χάλκινων των Μηνάδων, οι Βλάχοι με τις παραδοσιακές στολές τους παρέσυραν στον χορό τους επισκέπτες και το κέφι άναψε.

Στην συνέχεια το ‘μπουλούκι’ με τους μουσικούς κατευθύνθηκε στην πλατεία Ωρολογίου κι ακολούθως κατευθύνθηκε στα στενά της πόλης με τελικό προορισμό την πλατεία Δημαρχείου, όπου το γλέντι συνεχίστηκε με πολύ χορό και τραγούδι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμαή Στιόκα και Νίκος Μπέκης, ο Βουλευτής ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ολυμπία Σουγιουλτζή, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Πίσκου, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Σοφία Πάσχου κ.α.