Εγκαινιάστηκε το ‘Ψηφιδωτό’- Το νέο πολιτιστικό κέντρο Μακροχωρίου (φωτογραφίες)

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού συλλόγου Μακροχωρίου ΨΗΦΙΔΩΤΟ, το πρωί της Κυριακής 3 Μαρτίου.

Σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του συλλόγου (στον δρόμο προς Διαβατό), ο π. Συμεών ευλόγησε τον νεοσύστατο σύλλογο κι ευχήθηκε με λόγια καρδιάς «το έργο του συλλόγου να είναι κρίκος συνδετικός, όχι μόνο σωμάτων αλλά και ψυχών».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του συλλόγου ΨΗΦΙΔΩΤΟ Βασίλης Ελευθεριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πως στάθηκε η αφορμή και δημιουργήθηκε ο σύλλογος, στα τμήματα που λειτουργούν σε αυτόν, αλλά και όσους βοήθησαν για να εξοπλιστεί ο σύλλογος.

«Υπόσταση πήραν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μιας μικρής ομάδας φίλων, και η διαπίστωση ύπαρξης και λειτουργίας ενός πολιτιστικού κέντρου για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών όλων των ηλικιών, σε τμήματα χορωδίας, ζωγραφικής, σκάκι, πιάνου, κιθάρας, φωτογραφίας, μουσικοκινητικής αγωγής, γυμναστικής, θεατρικής ομάδας, τοξοβολίας κ.α… Σκοπός του συλλόγου είναι ο εθελοντισμός και η συνεργασία του με άλλους τοπικούς φορείς και συλλόγους, αλλά και η αδελφοποίησή του με τους άλλους δύο συλλόγους του Μακροχωρίου (Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου, Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου). Με την κοινή προσπάθεια όλοι μαζί μπορούμε να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί, αξιοποιώντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα προς όφελος των παιδιών μας και στη βελτίωση της τοπικής κοινωνίας. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί με τον Δήμο Βέροιας και θα υποστηρίξει το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», είπε ο κος Ελευθεριάδης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, λέγοντας «το Μακροχώρι είναι πρώτο σε πολιτισμό και εθελοντισμό κι αυτό το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Έχει ήδη δύο πολύ καλούς συλλόγους, κι από σήμερα ακόμη έναν αξιόλογο, βλέποντας τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν. Το Ψηφιδωτό απαρτίζεται από ψηφίδες. Με την στήριξή μας εύχομαι αυτές οι ψηφίδες να συνθέσουν κάτι δημιουργικό και παραγωγικό προς όφελος όλης της κοινωνίας».

Τα μέλη του συλλόγου ξενάγησαν τους επισκέπτες στις όμορφες εγκαταστάσεις του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε μπουφές για όλους.

Μέλη κι εκπαιδευτικοί του συλλόγου, τοπική αρχή, πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, χορηγοί - υποστηρικτές του συλλόγου και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, δηλώνοντας έμπρακτα την στήριξή τους.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις δράσεις του συλλόγου κι ενέγραψε νέα μέλη.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιορδάνης Κυρατλίδης και Χρήστος Κούτρας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Βέροιας Διονύσης Κουλουριώτης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Όλγα Χολέβα κ.α.

Δείτε περισσότερα για τον σύλλογο στην ιστοσελίδα http://psifidoto.org