Δράσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων της

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας προγραμμάτισε σειρά εκδηλώσεων, για να τιμήσει τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 9:00π.μ. την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει η καθιερωμένη δενδροφύτευση. Η Ε.Λ.Β σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας που θα χορηγήσει τα δέντρα, θα προχωρήσει σε συμβολική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο της με το σύνθημα « φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας». Είναι μια δράση με έντονα συμβολικό χαρακτήρα που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια αλλά και με έντονο κοινωνικό μήνυμα.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ο καθαρισμός του οικοπέδου, (κοπή των χόρτων, κλάδεμα των δένδρων) και η απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών με σκοπό την βελτίωση και τον καλλωπισμό του προαύλιου χώρου.

Η εθελοντική δράση θα ολοκληρωθεί με τον καθαρισμό των αντικειμένων που κοσμούν το λαογραφικό μουσείο της Ε.Λ.Β, αποσκοπώντας κυρίως στην γνωριμία των εθελοντών με τα αντικείμενα του μουσείου, καθώς περιλαμβάνονται σκεύη, εργαλεία και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στον Πόντο, όπως και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό υλικό από την ίδρυση του συλλόγου έως σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη να στηρίξουν εθελοντικά τις δράσεις του και να ενισχύσουν την προσπάθεια του. Εξάλλου ο εθελοντισμός, μας αφορά όλους και συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργή συμμετοχή και τη συνύπαρξη και εμπλουτίζει την καθημερινότητα μας.