Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας έκοψε την βασιλόπιτα

Με πλήθος φίλων και μελών πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» στο εντευκτήριο του συλλόγου, σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Έπειτα από τον χαιρετισμό του προέδρου κ. Φανιάδη προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο, που αφορούσε την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν πρώην πρόεδροι του σωματείου για την προσφορά τους σε αυτό και ο καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών κ. Χατζηκυριακίδης. Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς οι επίσημοι προσκεκλημένοι, αναφερόμενοι σε θέματα όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας, η διάσωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, αλλά και στο επίκαιρο θέμα που αφορά την Μακεδονία. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος Ναούσης π. Ιωακείμ, ενώ τυχεροί ήταν η Παρόλα Μιχαέλα και το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος» κ. Μαριάς, η Βουλευτής Ημαθίας κα. Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Τεληγιαννίδης και κα. Καρατζιούλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παρθενόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Σοφιανίδης, οι αντιδήμαρχοι Νάουσας κ.κ. Βαλσαμίδης και Καρανάτσιος, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Νάουσας κ. Ζαχαριάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παντζαρτζίδης, κα. Τσαγκαλίδου, κα. Αραμπατζή και κα. Μπαλτατζίδου, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Μπαρτζώκας, ο πρώην βουλευτής κ. Τσαβδαρίδης, οι πρώην πρόεδροι της Λέσχης κ.κ. Παπαδόπουλος, Καϊλάρης, Ορδουλίδης, Τεληγιαννίδης Φίλης και κα. Ιωσηφίδου Ο., ο πρόεδρος του ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Καγκελίδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Μυλωνάς και κα. Ιωσηφίδου Ι., εκπρόσωπος του Σωματείου Παναγία Σουμελά, οι πρόεδροι του Ωδείου Ναούσης, του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας, του Συλλόγου Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή», η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, η Μίεζα Κοπανού και η Φιλαρμονική Αγγελοχωρίου.