Ομιλία στη Νάουσα με θέμα «Αστέρια & άνθρωποι στη νέα χιλιετία: Η επίδραση της ελληνικής μυθολογίας στον δυτικό πολιτισμό»

Η πρώτη ομιλία για τη νέα ημερολογιακή χρονιά στη σειρά «Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία», που διοργανώνει το Παράρτημα Νάουσας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας, γίνεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ –ΒΕΤΛΑΝΣ, απέναντι από το νοσοκομείο της Νάουσας, με ομιλητή τον συγγραφέα Δημόκριτο Τσουκάπα και θέμα την ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ο εισηγητής θα ξεκινήσει με αναφορά στην θεογονία του Ησίοδου και στην Ορφική θεογονία περί της δημιουργίας του Κόσμου, καθώς και στην διάδοση των αρχαίων μύθων μέσου των οποίων οι πρόγονοί μας έθεταν σαν στόχο την αναγνώριση και ονοματολογία των Πλανητών, του Γαλαξία, των Αστερισμών και πλείστων άλλων ουρανίων σωμάτων. Μετά θα κάνει αναφορά στην επίδραση της Ελληνικής Μυθολογίας και σε άλλους τομείς του Δυτικού πολιτισμού, όπως την Ιατρική, τον Αθλητισμό, τη Λογοτεχνία, την Τεχνολογία, τη Διασκέδαση, το Θέατρο κλπ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Δημόκριτος Τσουκάπας γεννήθηκε στις Σέρρες κι έχει τρεις κόρες. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σημερινό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Πέραν της συγγραφής ιστορικών και σατιρικών μυθιστορημάτων, ασχολείται και με το θέατρο. Το 2012 πήρε το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου με το σατιρικό δράμα «ΓΙΟΥΝΑΝ» που ανέβηκε με επιτυχία από την πειραματική ομάδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.

Έχει γράψει πολλά μονόπρακτα όπως επίσης και το σατιρικό δράμα «ΚΑΡΙΩΝ». Διασκεύασε επίσης τα έργα του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό» και του Σέξπιρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Βιβλία του ίδιου που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα είναι τα «Οιδιπόδεια Συμ...πλέγματα» από τις εκδόσεις “Μαλλιάρης Παιδεία” «Της Τροίας το... κάγκελο» από τις εκδόσεις “Δίαυλος” «Σαράντα εκθέσεις και ένα γράμμα» από τις εκδόσεις “Ζήτη” , «Μυθιστορίες αρχαίας τρέλας» από τις εκδόσεις “Δίαυλος” καθώς και το παιδικό βιβλίο «Του ουρανού τα παραμύθια» εκδόσεις “Ζήτη” με εικονογράφηση Ν. Πολυχρονόπουλου.

Υπό έκδοση βρίσκεται το τρίτο μέρος της τριλογίας της αρχαίας Ελληνικής δραματουργίας με τίτλο «Η Αργώ και το χρυσόμαλλο... τέρας» που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες με αστρονομικό περιεχόμενο.

Μένει μόνιμα στην Περαία Θεσσαλονίκης.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
F.B. Δημόκριτος Τσουκάπας