Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του δήμου Βέροιας - Ρεμπούτσικα και Πασπαλά "ζέσταναν" το Βεροιώτικο κοινό (φωτογραφίες, βίντεο)

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με πολύ κόσμο, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης άναψε την Παρασκευή το βράδυ στο πάρκο της Ελιάς το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σοφιανίδης, Βασίλης Λυκοστράτης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Θεόφιλος Κορωνάς, ο πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο πρόεδρος ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο πρόεδρος της Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου Μονόγραμμα και υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκα Ανανιάδου κ.α.

Η βραδιά περιελάμβανε νωρίς πρόγραμμα για μικρά παιδιά με ξυλοπόδαρους, φωτιές και ξιφομαχίες στο καράβι ενώ μετά το άναμμα του δένδρου, ακολούθησε συναυλία με τις Ευανθία Ρεμπούτσικα, Έλλη Πασπαλά. Πριν το άναμμα του δένδρου, η Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ έπαιξε για το κοινό χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

 Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι η φετινή διοργάνωση ήταν μια υπερπροσπάθεια διότι σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία έγινε από το υστέρημα όλων μας και πρόσθεσε ότι στόχος για τη νέα χρόνια είναι να γίνει κάτι ακόμη καλύτερο (δειτε στο βίντεο το άναμμα του δένδρου)

Αμέσως μετά, η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά ταξίδεψαν το κοινό σε ένα μονοπάτι χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσίασε τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της. Από το “Αστέρι κι η ευχή”, τις “Μικρές ιστορίες”, την “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve Oglum”, το “Βirlesen Gonuller” και μας ταξίδεψε στο μακρινο Καζακσταν, στη Ρωσία και στην Κωσταντινούπολη, τον “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, τον “Νοτιά” και φυσικά το πρόσφατο “1968” του Τάσου Μπουλμέτη.

Η Έλλη Πασπαλά από την πλευρά της ερμήνευσε με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. 

 

{jlex}flickr:72157676451505868{/jlex}