Η φετινή σοκολατογιορτή στην Βέροια λέγεται Choko Festa

Μπορεί η Γιορτή Σοκολάτας που διοργανώνει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Βέροια η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας να μην στηθεί φέτος στην πρωτεύουσα της Ημαθίας (η Αντιπετφέρεια έκρινε ότι ο χώρος στην πλατεία Ελιάς δεν επαρκεί μετά την τοποθέτηση του καραβιού), η πόλη όμως δεν θα μείνει χωρίς σοκολατογιορτή. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε η ΚΕΠΑ, το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών θα διοργανωθεί η Choco Festa - ένα μικρό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο. Θα λειτουργήσουν στο καράβι εργαστήρια Μπισκότου και Σοκολάτας για μικρούς, Σοκολατερία για μεγάλους! Οι μικροί μας φίλοι θα παρασκευάσουν αλλά και θα γευτούν σοκολατένιους πειρασμούς, κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων τοπικών ζαχαροπλαστών.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 15/12

11.00π.μ. – 18.00
Το Καράβι των Ξωτικών
Choco Festa
Ένα μικρό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο!
Θα λειτουργούν:
Εργαστήρι Μπισκότου και Σοκολάτας για μικρούς, Σοκολατερία για μεγάλους!

12.00μ παράσταση “Oι Αλμυροί Κουραμπιέδες»

H μυρωδιά των ολόφρεσκων, αχνιστών κουραμπιέδων απλώθηκε από άκρη σε άκρη στην χώρα των Χριστουγέννων. «Αυτή τη χρονιά ξεπέρασα τον εαυτό μου!», μονολογούσε ο Έλγουντ και άρπαξε έναν κουραμπιέ, χώθηκε σε μια απόμερη γωνίτσα, άνοιξε το στόμα και... «Μπλιαξ!!!!!! Αηδία... Καταστροφή!!!!!!!!!!!!», φώναξε πανικόβλητος. Είχε πασπαλίσει τους κουραμπιέδες με... αλάτι! Κοίταξε με γουρλωμένα μάτια το ρολόι! Προλάβαινε δεν προλάβαινε να αρχίσει από την αρχή. Δεν πρόλαβε να ανασάνει με ανακούφιση και ακούει τον αρχή-ζαχαροπλάστη Όμπερον να τον φωνάζει. Ήθελε οπωσδήποτε να δοκιμάσει έναν κουραμπιέ!!! «Μα κανένας δεν πρέπει να καταλάβει ότι οι κουραμπιέδες είναι... αλμυροί. Ποιος θα με βοηθήσει τώρα;», κλαψούρισε ο Έλγουντ. Και τότε θυμήθηκε τα παιδιά, τους πιο αγαπημένους φίλους του. Θα προλάβουν να ψηθούν οι νέοι κουραμπιέδες πριν φτάσει ο Άγιος Βασίλης;

Κυριακή 16/12

11.00π.μ. – 18.00
Το Καράβι των Ξωτικών
Choco Festa
Ένα μικρό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο!
Θα λειτουργούν:
Εργαστήρι Μπισκότου και Σοκολάτας για μικρούς, Σοκολατερία για μεγάλους!

11.00 -14.00 Σεφούληδες Ζαχαροπλάστες!

12.00μ παράσταση “Τα αλμυρά μπισκότα»