Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας θα παρουσιάσει το νέο του ημερολόγιο

Με τίτλο "Βεροιέων συνύπαρξις" κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Βέροιας. Στο ημερολόγιο του 2019 γίνεται αναφορά στις πληθυσμιακές ομάδες της Βέροιας: Εντόπιους, Βλάχους, Μουσουλμάνους, Εβραίους καθώς και στις προσφυγικές ομάδες που εγκαταστάθηκαν στη Βέροια προερχόμενες από τη Θράκη, τον Πόντο και τη Μ. Ασία. Οι ομάδες αυτές, ζώντας εδώ τον 20ο αιώνα, συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξή της πόλης, μεταφέροντας στοιχεία της πολιτισμικής τους ταυτότητας μέσω της αρμονικής συνύπαρξης τους στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

Με το παρόν ημερολόγιο το Λύκειο επιθυμεί να φέρει σε επαφή τους σύγχρονους Βεροιώτες με το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της γενέτειράς τους.

Η παρουσίαση του ημερολογίου θα γίνει από το Δρ. Μανώλη Ξυνάδα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8). Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Φίλιππος GLEE υπό τη διεύθυνση της κ. Νίκης Μπραβάκη.

Τα κείμενα είναι του Δρ. Μανώλη Ξυνάδα. Η επιμέλεια έκδοσης του ημερολογίου έγινε από το Δ.Σ. του Λυκείου και διατίθεται από το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Βέροιας.