"Τοίχος μνήμης" θα στηθεί στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας

Έναν "τοίχο της μνήμης" σχεδίασε και θα στήσει στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βέροιας η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το έργο ξεκίνησε φέτος και θα τελειώσει του χρόνου. Σε ανάρτηση της στο Fb η προϊσταμένη της Αρχαιολογίας αναφέρει:

"Παλιά στα χωριά που είχαν πολλούς ξενητεμένους, στην καλή σάλα του σπιτιού, συνήθως κάτω από τον ψηλά κρεμάσμενο καθρέφτη, ανάμεσα στα παράθυρα, συγκέντρωναν τις φωτογραφίες: απόντες και παρόντες, οι παπούδες, οι γονείς, ο αδερφός που πήγε στον πόλεμο και δεν γύρισε ποτέ, η θυγατέρα που δεν πρόλαβε να ντυθεί νύφη, οι ξενητεμένοι, γάμοι και βαφτίσια, ο φαντάρος, τα εγγόνια... Μικρές και μεγάλες, συνήθως ασπρόμαυρες, κάποτε επιχρωματισμένες, οι φωτογραφίες, πολύτιμα κειμήλια ζωντανής μνήμης, αποτύπωναν την ιστορία της οικογένειας...

Έναν τέτοιο "τοίχο της μνήμης" σχεδιάσαμε και εμείς και επί τέλους ήρθε η ώρα να τον στήσουμε στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου της Βέροιας...Το έργο ξεκίνησε φέτος, θα τελειώσει του χρόνου... Σκαλισμένες στο μάρμαρο, οι εικόνες των Βεροιαίων που για σχεδόν πέντε αιώνες έκαναn την πόλη τους έδρα του "Κοινού των Μακεδόνων" θα αναρτηθούν σε αυτόν. "Ζώντες" και τεθνεώτες "Μνήμης Χάριν" θα μπορούν να "συνομιλούν" και πάλι με τους περαστικούς, κερδίζοντας την θέση τους στην ζωή της πόλης, έτσι που να μπορούν μέσα από την μνήμη να νικήσουν τον θάνατο.....".