Διήμερο εκδηλώσεων θα διοργανώσει ο Σύλλογος «Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας»

Διήμερο εκδηλώσεων θα διοργανώσει ο Σύλλογος «Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Νάουσας» (ΦΙΑΝ) στην αίθουσα διαλέξεων Βέτλανς του Πολυχώρου Πολιτισμού Χρ. Λαναράς. Αναλυτικά:

1. Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18.30.

Γραμμένο στο χαρτί ... ψηφιοποιημένο στο cloud. Το πρώτο ψηφιοποιημένο αρχειακό τεκμήριο: Βιβλίον πράξεων Γυμναστικού Συλλόγου "Ακρίτας".
Θα παρουσιαστούν ακόμη οι υπόλοιπες ψηφιοποιήσεις, καθώς και οι δράσεις του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2018.
Παρουσιάζουν: Θεοδώρα Μαυρίδου, Γυμνάστρια και μέλος Δ.Σ. ΦΙΑΝ, Αναστάσης Στοΐδης, Αρχαιολόγος και μέλος Δ.Σ. ΦΙΑΝ, Χαράλαμπος Φανιάδης, Φοιτητής Γεωπονίας και μέλος ελληνικής επιτροπής νέων CIOFF.

2. Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18.30.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ημαθιώτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα με τίτλο: Η Ημαθία στον 20ο αιώνα. Στιγμές από την ιστορία της.
Για το βιβλίο μιλούν οι Αλέξανδρος Χατζηιωαννίδης, αρχαιολόγος ΕΦΑ Ημαθίας, Γιώργος Μάλλιος, Πρόεδρος ΦΙΑΝ, και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Στις σελίδες του σκιαγραφείται η πλούσια ιστορία της Ημαθίας κατά τον τελευταίο αιώνα, ενώ μέσα από μοναδικά ντοκουμέντα, αντλημένα από μια ποικιλία αρχειακών πηγών, καταδεικνύεται η σύνδεση εν πολλοίς αγνώστων τοπικών γεγονότων με την ευρύτερη ιστορία της χώρας.
Ο Αλέκος Χατζηκώστας είναι δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr. Σειρά βιβλίων του ζωντανεύουν το κλίμα της Κατοχής και του Εμφυλίου στην Ημαθία, ενώ πολλές μελέτες του έχουν ανακοινωθεί σε τοπικά επιστημονικά συνέδρια.