Πρώτη εκδήλωση για το Σωματείο «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του»

Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελών η πρώτη εκδήλωση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που είχε σκοπό της την γνωριμία των μελών μεταξύ τους αλλά και την επαφή και διεξοδική ξενάγησή τους στο χώρο των Βασιλικών Τάφων και του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών, περιελάμβανε ξενάγηση αρχικά στους Βασιλικούς Τάφους από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κα Εύα Κοντογουλίδου και στη συνέχεια ξενάγηση στους χώρους του Πολυκεντρικού Μουσείου από την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας κα Αγγελική Κοτταρίδη.

Πριν την ξενάγηση στο Πολυκεντρικό Μουσείο, παρασχέθηκε μικρή δεξίωση προς τιμήν των μελών στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος του σωματείου κα Αναστασία Τούρτα, ενημέρωσε τα μέλη για τις προγραμματισμένες δράσεις του σωματείου μέχρι τη λήξη του 2018, αυτόνομες αλλά και υποστηρικτικές στις δράσεις της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και η ενημέρωση για τη τωρινή αλλά και μελλοντική τους χρήση. Η παρουσίαση εκ μέρους της κας Κοτταρίδη των αιθουσών και των ευρημάτων των ανασκαφών της Ημαθίας και η περιδιάβαση από την κλασσική αρχαιότητα έως και τον εικοστό αιώνα, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και η ενημέρωση για τα έργα και τις δραστηριότητες της Εφορίας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύντομα τα περισσότερα από αυτά θα ολοκληρωθούν, με πρώτο και καλύτερο όλων το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών το οποίο θα είναι η έδρα του Σωματείου και έδρα του Ψηφιακού Μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος από τις Αιγές στην οικουμένη».