Logo

Με επιτυχία το πανηγύρι στην Κουμαριά

Το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι της Κουμαριάς για τον εορτασμό της Γένεσης της Θεοτόκου. Την Παρασκευή 7/9 μετά από την Παράκληση – Αρτοκλασία στον Ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Μικρή Παναγία), ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι (ντόπιοι Κουμαριώτες και φίλοι - επισκέπτες του χωριού) είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ήχους κλαρίνου και λύρας. Από την μια η ορχήστρα του Θοδωρή Χαλιάσου με τον Γιαννακό Ανδρεάδη και τον Θοδωρή Καρκανό στο τραγούδι και από την άλλη ο Γιώργος Εμμανουηλίδης (λύρα) και ο Θοδωρής Χριστοδουλόπουλος (νταούλι) δύο νέα, ταλαντούχα παιδιά, ξεσήκωσαν τον κόσμο σ’ ένα ξέφρενο γλέντι.

Ανήμερα της γιορτής, το Σάββατο, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία σε κλίμα κατάνυξης στο χώρο της Μικρής Παναγίας. Το ίδιο βράδυ στην πλατεία του χωριού εμφανίστηκε το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής με τον Νίκο Τάσση στο κλαρίνο και Βαγγέλη Τόρη στο τραγούδι.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και κυρίως της νεολαίας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και συνάμα ενθαρρυντική για τη συνέχιση του θεσμού των πανηγυριών, υπογραμμίζοντας πως τα πανηγύρια είναι μια σημαντική μορφή ψυχαγωγίας και αποτελούν διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

koumaria panigiri2

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» "ευχαριστεί θερμά όλους τους φίλους και κατοίκους του χωριού που τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους και συνέβαλαν στη επιτυχία του παραδοσιακού πανηγυριού. Ειδικότερα ευχαριστούμε θερμά :

Την ταβέρνα «Όπως παλιά» (Στέργιος Μούρνος – Σοφία Νάκη) για την βοήθεια που μας πρόσφερε στην εξυπηρέτηση του κόσμου σε φαγητό και ποτό.
Το χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας για την άψογη εμφάνισή τους και τον Γιώργο Μανέκα για την ερμηνεία των βλάχικων τραγουδιών που συνόδευσαν τις χορευτικές εκδηλώσεις.

Τους δωροθέτες της Λαχειοφόρου : κ. Τζήμα Δ. Δημήτριο, , κ. Νταλιμπίρα Ν. Γιώργο (BMV SERVICE), κ. Τηλαβερίδη Γ. Χαράλαμπο (Ταβέρνα – Καφέ «Ο ΜΠΑΜΠΗΣ»),, κ. Μούσια Π. Αναστάσιο, Τζήμα Ν. Κωνσταντίνο και κ. Στέργιο Μούρνο & κα Σοφία Νάκη («Όπως παλιά», Τσάμη Σ. Γιώργο (Κομμωτήριο Les Nuances) και Μαργαριτόπουλο Ε. Δημήτρη.

Τον κ. Αναστασίου Ν. Δημήτριο για δωρεά χρηματικού ποσού στον σύλλογο.

Όλους τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συγκεκριμένα : τον Δήμαρχο Βέροιας Κων/νο Βοργιαζίδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, τον Πρόεδρο της Βθμιας Σχολικής Επιτροπής Θανάση Σιακαβάρα, τους Αντιδημάρχους Βασίλη Παπαδόπουλο, Θανάση Σιδηρόπουλο και Στέλιο Ασλάνογλου, τους Δημοτικούς Συμβούλους Μαρία Παπαιωάννου και Μιχάλη Σουμελίδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βεργίνας Μανώλη Εμμανουηλίδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φυτειάς Νίκο Αγγέλου, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κουμαριάς Κώστα Τζήμα και τους Εκπροσώπους Συλλόγων: Πρόεδρο Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Μητριτώνη Γιάννη, Πρόεδρο Π.Τ.Ο. Σελίου Καντζίκη Δημήτρη και πρόεδρο ΠΕΚ (Στέργιο Κύρτσο).

Ευχόμαστε καλό Χειμώνα με υγεία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά ευελπιστώντας στην ανεκτίμητη αρωγή όλων σε κάθε προσπάθειά μας".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb