Τέλος Ιούλη η 4η Γιορτή Κηπευτικών Αγίων Γεωργίου

Στο τέλος Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η 4η Γιορτή Κηπευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Συγκεκριμένα, στις 27 και στις 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε Βέροια και Άγιο Γεώργιο που έχουν στόχο την προβολή της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου με την ανάδειξη της γνωστής για την παραγωγή κηπευτικών Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας της 4ης Γιορτής Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου θα λάβουν χώρα στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας όπου η προβολή των νωπών κηπευτικών από την Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου θα συνδυαστεί με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής με τους περαστικούς να έχουν τη δυνατότητα να γευτούν δωρεάν μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων με βάση τα τοπικά κηπευτικά αλλά και να απολαύσουν μια πολύχρωμη χορευτική παράσταση των τμημάτων παραδοσιακού χορού του συλλόγου και άλλων προσκεκλημένων συλλόγων.

Παράλληλα, θα διανέμεται έντυπο υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή της καλλιέργειας κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο καθώς και τα διατροφικά οφέλη που αποκομίζουμε από την κατανάλωσή τους.

Η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου όπου στο πλαίσιο παραδοσιακού γλεντιού με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής θα δοθούν στους επισκέπτες συσκευασίες νωπών κηπευτικών ώστε να δοκιμάσουν στην κουζίνα του σπιτιού τους την ποιότητα και τις γαστρονομικές δυνατότητες των τοπικών προϊόντων του Αγίου Γεωργίου.

Κατά τα προηγούμενα έτη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις προσέλκυσαν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον Νομό Ημαθίας αλλά και όμορους νομούς ενώ η προβολή των εκδηλώσεων από τηλεοπτικό κανάλι προσέλκυσε το ενδιαφέρον εμπόρων που αναζήτησαν συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς.