Άναψαν και φέτος οι Φωτιές στην Κυριώτισσα (φωτογραφίες, βίντεο)

Και φέτος η δημιουργική ομάδα της "Κίνησης Πολιτών για την Αισθητική και την Αρχαιολογική Προστασία τής ΚυριώΤισσας" διοργάνωσε και παρουσίασε δράσεις που συνδέονται με την περιοχή, το τοπικό γλωσσάρι και τη μνήμη της πόλης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην οδό Γρηγορίου Ξενοπούλου, μπροστά στον Άγιο Βλάσιο, στη γειτονιά της Κυριώτισσας, το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου, με σκοπό να διατηρηθεί το παραδοσιακό χρώμα της Κυριώτισσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους, με τίτλο Τάρζαν & Ζόρρο, σε παραγωγή Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας.

Ακολούθησε η αφηγηματική ιστορία με θέμα «Ο πρόβολος του Αη-Βλάση» από τον Ανδρέα Μαρολαχάκη και στη συνέχεια παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση στο τοπικό γλωσσάρι με τίτλο «Του καζίκ’ της θχεια-Ρήνας», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καισαρίδη.

Δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά ακολούθησαν την ώρα που οι μεγάλοι απολάμβαναν το μουσικό πρόγραμμα, με παραδοσιακά τραγούδια.

Οι γυναίκες της ομάδας κέρασαν γλυκές κι αλμυρές λιχουδιές τους παρευρισκόμενους, ενώ στην άκρη συγκεντρώνονταν τα μαγιάτικα στεφάνια.

Οι φωτιές του Αγιαννιού άναψαν και μικροί και μεγάλοι πήδησαν από πάνω για το καλό.

Συντελεστές:

ΚυριώΤισσας Ουτοπία 2018 / Δημιουργική Ομάδα: Κίνηση Πολιτών ΚυριώΤισσας (Αγγέλογλου Γιάννης, Ασικίδου Τασούλα, Γατοπούλου Μαρία, Δρακούλη Κική, Ζορμπάς Άγγελος, Καισαρίδης Γιάννης, Καισαρίδου Αλκμήνη, Καισαρίδου Μάγδα, Καρανίκα Αικατερίνη, Κατάκη Βίκυ, Κωστοπούλου Ειρήνη, Μαρολαχάκης Ανδρέας, Μπαλτζή – Μούμουγλου Ελένη, Μπουρντένας Αργύρης, Σαββαΐδης Γιάννης, Σούμπουρος Νίκος, Τζιμηροπούλου Βίκυ, Τσαφή Βασιλική, Τσαφής Δημήτρης, Τσίγκα Μαρία).

{jlex}flickr:72157692513481340{/jlex}