Logo

Εγκαινιάστηκε η έκθεση αφιερωμένη στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη (φωτογραφίες, βίντεο)

Η περιοδική έκθεση αφιερωμένη στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη με τίτλο «Ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες» εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Την έκθεση επιμελήθηκε η ΕΦΑ Ημαθίας και το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας, με την υποστήριξη των εκδόσεων Ευρασία.

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος, ιστορικός, λαογράφος Γιώργης Μελίκης, από το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας και ο επιμελητής της έκθεσης δικηγόρος - συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος. Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τι είπαν:

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και καλή φίλη της Ημαθίας, Μαρία Βλαζάκη, ενώ παραβρέθηκε ο Βουλευτής Χρήστος Αντωνίου.

Η έκθεση φιλοξενεί ποιήματα του Κ.Π. Καφάβη που εκτίθενται στους τοίχους του ισογείου του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, μαζί με στοιχεία μεσοπολεμικών κρεβατιών σε διάφορα μοτίβα, φωτογραφικά τεκμήρια του ποιητή, τρεις πρωτότυπες προσωπογραφίες του Καβάφη και τεύχη της εφημερίδας «Μακεδονική Ηχώ» (1936-1940).

Παράλληλα οι επισκέπτες παρακολούθησαν ένα 45λεπτο βίντεο, το οποίο αφηγείται τον Κ.Π. Καφάβη, μέσα από κεντρικά φωτογραφικά θέματα που προέρχονται από το φωτογραφικό λεύκωμα του Γεράσιμου Νεόφυτου, που παρουσιάστηκε εχθές στον ίδιο χώρο, κι άλλα στοιχεία που το διανθίζουν.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν έργα των καλλιτεχνών Γλύκας Διονυσοπούλου, Χάρη Κουρουζίδη και Ειρήνης Μνατσακανιάν (συλλογή Γ. Λιόλιου).

Διεύθυνση παραγωγής: Πολύπτυχον

Βίντεο: Ηλίας Παπαϊωάννου 

{jlex}flickr:72157667650153267{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb