Logo

Βέροια: Δώδεκα γυναίκες καταγράφουν μέσω του φωτογραφικού τους φακού τη βία ως προσωπικό βίωμα

Tο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την γκαλερί Παπατζίκου θα εγκαινιάσουν στον χώρο της, Ελ. Βενιζέλου 43
την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 8 το βράδυ την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ""ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΩΔΕΚΑ''.

Δώδεκα (12) γυναίκες καταγράφουν μέσω του φωτογραφικού τους φακού τη βία ως προσωπικό βίωμα δίνοντας ένα συμβολισμό σε αυτήν αλλά και στον τρόπο αποποίησης του ρόλου του θύματος, μέσα από προσωπική δουλειά ,ψυχολογική υποστήριξη και δύναμη.

Η έκθεση δεν έχει στόχο να αναδείξει τη φωτογραφική δεινότητα των συμμετεχόντων γυναικών, ούτε καν ενδιαφέρεται. Στόχος, μέσα από τις φωτογραφικές επιλογές τις καθεμιάς να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα για την σαφή κατανόησή του και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με τον ορισμό που έχουν δώσει γι αυτές πολλοί μεγάλοι φωτογράφοι δεν είναι άλλο παρά «μικροί θάνατοι των στιγμών του χρόνου».

Πώς μπορεί λοιπόν μια γυναίκα να αποτυπώσει μέσα από το φωτογραφικό καρέ συναισθήματα και σκέψεις;;;; Tι αλλάζει και τι προϋποθέτει τη μετάβαση από το πριν στο μετά;; Πως αλλάζει η λήψη τα χρώματα και η οπτική;;;;

Οι δώδεκα γυναίκες που συμμετέχουν, (οι περισσότερες εξ΄αυτών επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) επισκέφθηκαν, έλαβαν τις υπηρεσίες του κέντρου και δέχτηκαν να πάρουν μέρος στην έρευνα και να εκφράσουν μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, το δρόμο της αλλαγής και της μετάβασης από έναν προσωπικό παθητικό και σκληρό κόσμο στον κόσμο της αυτενέργειας της ελεύθερης βούλησης και της αυτοεκτίμησης.

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 25 Μαΐου έως Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb